Ελλάδα

Οικονομία

Ένα βήμα πριν το τέλος η μεταβίβαση της "Μαρινόπουλος"

Μαρινόπουλος

Η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης της «Μαρινόπουλος» στη «Σκλαβενίτης» θεωρείται πλέον το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της πολυθρύλητης συγκέντρωσης στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Οι νομικές εκκρεμότητες εκτιμάται ότι επί της ουσίας έληξαν, χθες, τελευταία ημέρα άσκησης τριτανακοπών επί της δικαστικής απόφασης της 16ης Ιανουαρίου 2017 (πρόκειται για την απόφαση με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος»).

Κι αυτό διότι ήταν λιγότερες από όσο αρχικά αναμενόταν και με χαμηλές σχετικά διεκδικήσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ασκήθηκαν συνολικά επτά τριτανακοπές από την «Αφοί Καρυπίδη», δύο δικαιοχρήστες (franchisees) της «Μαρινόπουλος», την τεχνική εταιρεία «Καρατζίμας», την εταιρεία «Νιτσιάκος» η οποία επιθυμεί επαναπροσδιορισμό των απαιτήσεων που έχει από τη «Μαρινόπουλος», μία αλβανική τράπεζα που δεν περιλαμβανόταν στους ενέγγυους πιστωτές. Επίσης, κατατέθηκε μία τριτανακοπή για λογαριασμό εννέα εταιρειών και επιχειρηματιών. Βάσει του έως τώρα προγραμματισμού που έχει γίνει από το αρμόδιο δικαστήριο, δικάσιμοι για τις εν λόγω τριτανακοπές έχουν οριστεί από τα τέλη Απριλίου έως και στα μέσα Μαΐου.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να λήξουν και τυπικά όλες οι νομικές εκκρεμότητες το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου. Κι αυτό διότι, όπως εξηγούν στην «Κ» νομικοί κύκλοι, οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιρειών «Μαρινόπουλος» και «Σκλαβενίτης» μπορούν να ζητήσουν και να επιτύχουν από το δικαστήριο επιτάχυνση της εκδίκασης των τριτανακοπών με την επίκληση λόγων δημόσιου συμφέροντος.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι οι τριτανακοπές για να θεωρηθούν παραδεκτές από το δικαστήριο θα πρέπει να έχουν επιδοθεί σε όλους τους διάδικους που εν προκειμένω είναι πολλές δεκάδες, διότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται πέραν των εταιρειών «Σκλαβενίτης» και «Μαρινόπουλος» και των πιστωτριών τραπεζών και όλες οι εταιρείες - προμηθευτές που έδωσαν εγγράφως τη συναίνεσή τους στη συμφωνία εξυγίανσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος επίδοσης μια τριτανακοπής σε τόσους πολλούς διαδίκους μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 10.000 ευρώ

Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18 ετών και άνω

Θεμιστοκλέους

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στην εξέλιξη του προγράμματος «Ελευθερία», μιλώντας στο Mega τόνισε πως όσοι συμμετέχουν, σε αυτό - ο καθένας από την πλευρά του - αξίζουν συγχαρητήρια και το «ευχαριστώ» είναι λίγο προς αυτούς.

«Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και συμπλήρωσε ότι «βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν».

Εντός Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18 και άνω
 
Απαντώντας σε ερώτημα για το πότε θα ξεκινήσει  ο εμβολιασμός των 18 και άνω επεσήμανε πως εντός Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η σχετική ηλικιακή πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους ο εμβολιασμός τους θα γίνει μέσα στο δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο οι πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί δύο φορές να εμβολιαστούν και τρίτη απάντησε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων. 

Για το θέμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30 – 44 ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. «Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40 – 44 ετών», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των ραντεβού που κάποιοι πολίτες δεν έβρισκαν διαθέσιμο άμεσα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. «Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο», συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρδαλιάς - Lockdown: Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα (Βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: 89 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους