Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Πόσα κερδίζουν οι γονείς από τη μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη

παιδι βρεφος θαλασσα μπανιο.jpg
 clock 13:14 | 11/09/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Μεγάλη διαφορά στην τσέπη τους θα δουν οι νέοι γονείς, καθώς σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο ΦΠΑ σε παιδικά καθίσματα αλλά και άλλα βρεφικά είδη μειώνεται από 24% σε 13%.

Αν ο μειωμένος ΦΠΑ ισχύσει και για τα καροτσάκια, τότε καροτσάκι που κοστίζει 700 ευρώ θα κάνει πλέον 640 ευρώ.

Μια κούνια που σήμερα κοστίζει 300 ευρώ με τη μείωση του ΦΠΑ θα στοιχίζει 273 ευρώ.

Παρκοκρέβατα από 60 ευρώ θα τα βρίσκουμε στα 55 ευρώ.

Η ενδοεπικοινωνία από 100 ευρώ θα κάνει 91 ευρώ, ενώ για τις πάνες που είναι απαραίτητες καθημερινά,  η νέα τιμή με μειωμένο ΦΠΑ από 44,99 ευρώ θα διαμορφωθεί στα 40,99 ευρώ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπουν στη λίστα με τον μειωμένο ΦΠΑ όσο το δυνατό περισσότερα προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τις μειώσεις των βρεφικών ειδικών η κυβέρνηση, θα δίνει επίδομα τοκετού έως και 2.000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται, ενώ το αφορολόγητο αυξάνεται στα 1.000 ευρώ.

πηγή: dikaiologitika.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis