Ελλάδα

Κοινωνία

Λήξη συναγερμού: Βρέθηκε η Κωνσταντίνα

κωνσταντίνα

Επέστρεψε στην οικογένειά της, η 19χρονη Κωνσταντίνα, για την οποία είχε σημάνει "συναγερμός", μετά την εξαφάνισή της. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του omnibus alert, η κοπέλα βρίσκεται κοντά στους δικούς της.

omnibus alert

omnibus alert, by renas

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ: Συνεχίζεται η κατάληψη

καταληψη ΑΠΘ

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από περίπου σαράντα άτομα, που παρέμειναν μέσα στο κτήριο και τη νύχτα της Τρίτης.

Νωρίς το πρωί, με εντολή των πρυτανικών Αρχών, ο επόπτης της υπηρεσίας καθαριότητας του Πανεπιστήμιου μετέβη στην είσοδο του κτηρίου, ζητώντας από άτομα που βρίσκονται μέσα να του επιτρέψουν να παραλάβει εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να εργαστεί το προσωπικό σε άλλα κτήρια του πανεπιστημίου.

Άτομα από την κατάληψη συνόδευσαν τον επόπτη για να παραλάβει τον εξοπλισμό, ενώ δεν έκαναν αποδεκτό αίτημα να επιτραπεί σε εργαζόμενους της υπηρεσίας φύλαξης να εγκατασταθούν στο θεωρείο του κτηρίου διοίκησης.

Στο μεταξύ φοιτητικές παρατάξεις από το σχήμα των ΕΑΑΚ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που έχουν πληροφορηθεί τον προγραμματισμό συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης της Συγκλήτου του ΑΠΘ για τα γεγονότα της Δευτέρας έχουν καλέσει σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο διοίκησης.

«Απαιτούμε η Σύγκλητος να καταδικάσει το όργιο καταστολής που βιώσαμε στις 22/02 εντός του χώρου του Ιδρύματος», αναφέρουν και ζητούν να δεσμευθεί η Σύγκλητος πως «δεν θα υπάρξει καμία εφαρμογή του νόμου στις σχολές μας».

«Η σύγκλητος του ΑΠΘ πρέπει να πάρει ρητή θέση καταδίκης του περιστατικού και της στάσης των Πρυτανικών Αρχών. Η Σύγκλητος πρέπει να εγγυηθεί ότι ο νόμος, που έχει βγαλθεί από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, δε θα εφαρμοστεί στο ίδρυμα και ότι τέτοιες σκηνές ωμής βίας απέναντι στους φοιτητές δεν θα επαναληφθούν υπ' ευθύνης της», τονίζουν σε ψήφισμά τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Απομακρύνεται η άρση lockdown την 1η Μαρτίου

Δημοτικό κοινωνικό πλυντήριο στα Χανιά

Καταγγελία: Εργοδότης γρονθοκόπησε υπάλληλο που ζήτησε να πληρωθεί