Ελλάδα

Κοινωνία

Απεργιακό μπλακ άουτ μετά το Πάσχα για το ασφαλιστικό

απεργία

Απεργιακό μπλακάουτ προετοιμάζεται για αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς μισθωτοί, συνταξιούχοι, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, επιστημονικοί φορείς, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αναμένεται να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους, μόλις το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα Νέα:

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται στην προκήρυξη 48ωρης πανεργατικής απεργίας μόλις αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, που προσδιορίζεται για μετά το Πάσχα. Παρόμοιες αποφάσεις έχει πάρει και η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία.
Την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους μέχρι τις 7 Μαΐου αποφάσισαν οι δικηγόροι.
Οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν ξανά στην Αθήνα. Μιλώντας στον Σκάι ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, εκπροσωπώντας τα 68 μπλόκα που στις πρόσφατες κινητοποιήσεις συντάχθηκαν με το μπλόκο της Νίκαιας, τόνισε ότι οι αγρότες είναι έτοιμοι για κάθοδο στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγελθεί για τις ημέρες που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στη Βουλή.
Από τις αρχές του Ιανουαρίου απέχουν οι μηχανικοί της χώρας από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών, με απόφαση του ΤΕΕ, ενώ από τη Μεγάλη Δευτέρα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανέστειλε τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών.
Δυναμικά έχουν αντιδράσει και οι οικονομολόγοι, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί. Με αποφάσεις τους το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών απέχουν από κατάθεση φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 6 Μαΐου.
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί τα μέλη του γεωτεχνικούς, γεωπόνους, γεωλόγους, δασολόγους, κτηνιάτρους και ιχθυολόγους να απέχουν από τα καθήκοντά τους.
Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από την Τετάρτη 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 6 Μαΐου.
Τέλος, καταλήψεις από τις 5 Μαΐου στους ΧΥΤΑ, στα δημοτικά γκαράζ, στα δημαρχεία και σε όλα τα δημοτικά κτίρια έχει προαναγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

πηγή: in.gr
 

Ελλάδα

Πληροφορίες για παύση των εμβολιασμών με AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα

astrazeneca

Πληροφορίες που ωστόσο δεν έχουν ακόμη επισήμως επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι στην Επιτροπή Εμβολιασμών  κάνει σύσταση να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών. 

Ηδη στην Ελλάδα το συγκεκριμένο εμβόλιο κάνουν οι άνω των 30 ετών.  Ανακοινώσεις για το αν θα επεκταθεί ο περιορισμός της χρήσης του, αναμένεται να γίνουν κατά την απογευματική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, οπότε θα απαντηθεί και το ερώτημα τι θα γίνει με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου και τελούν εν αναμονή της δεύτερης.

Αυτή η σύσταση προς τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 να εμβολιαστούν με κάποιο άλλο από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια θεωρήθηκε ότι μπορει να γίνει στην παρούσα φάση επειδή το επιτρέπει η σχετικά καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας και το ελεγχόμενο ιικό φορτίο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από μέλη της επιτροπής και στελέχη του υπουργείου που ενημερώθηκαν για τη σύσταση αυτή - που επανοδρομολογει το εμβολιαστικο πρόγραμμα- εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάξουν και επιδεινωθούν, πιθανόν να αλλάξει και η εισήγηση της επιτροπής. Πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία , αυτή των συστάσεων για τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19, αναφέρουν στο protothema, που εξαρτάται κυρίως από τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Ουδείς πχ μπορεί να αποκλείσει ότι το φθινόπωρο ενδέχεται να δοθεί άλλη σύσταση με βάση την εικόνα του  επιδημιολογικου φορτίου στη χώρα και το "ύψος" του τείχους ανοσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες

Σαρηγιάννης: Στις αρχές Ιουλίου θα έχουμε 1-2 θανάτους από κορωνοϊό

Ασπιρίνη και κορωνοϊός: Κανένα όφελος για τους ασθενείς