Ελλάδα

Αστυνομικά

Συνέλαβαν δολοφόνο 16 χρόνια μετά το έγκλημα

χειροπεδες

Οι αρχές της Αλβανίας καταζητούσαν έναν  ιδιαίτερα επικίνδυνο ομοεθνή τους που είχε δολοφονήσει δυο ανθρώπους πριν από 16 ολόκληρα χρόνια και τον αναζητούσαν με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων που είχαν εκδώσει σε βάρος του.

Ο καταζητούμενος είχε καταφέρει να διαφύγει στην Ελλάδα, όπου ζούσε σαν… έντιμος πολίτης έχοντας ίσως ξεχάσει και ο ίδιος ότι στην πατρίδα του εξακολουθούσαν να τον ψάχνουν, επειδή στις 6 Οκτωβρίου του 2000 είχε αφαιρέσει τις ζωές δύο ομοεθνών του.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας τον εντόπισαν στη Μεσσήνη και διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε γι’ αυτόν Ερυθρά Αγγελία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοκατοχή. Έτσι, του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας, που δρομολογεί την έκδοσή του στην γειτονική χώρα.

Ελλάδα

Κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ -Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες νοσοκομείων

Η παράσταση διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παραστάσειες διαμαρτυρίας στις εισόδους νοσοκομείων και στα Γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών πραγματοποιούν σήμερα τα Σωματεία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημεία αιχμής τα προβλήματα με αφορμή την πανδημία, αλλά και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος υγείας όπως ελλείψεις σε υποδομές, υποστελέχωση, οφειλές των νοσοκομείων και μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως καταγγέλλουν.

Στο στόχαστρο των διαμαρτυριών και η πρόσφατη απόφαση της Αστυνομίας για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων την οποία χαρακτηρίζει ακατανόητη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Κρήτη - κορωνοϊός: Η μάζωξη στο ξενοδοχείο έφερε σύλληψη και πρόστιμα

Λασίθι - Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα - Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κορωνοϊός - Βόρεια Μακεδονία: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του «βρετανικού» στελέχους