Ελλάδα

Αστυνομικά

Αποκαλύψεις - σοκ για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στα σκουπίδια

βρεφος

Σειρά στοιχείων προκύπτουν από την ιατροδικαστική έρευνα που έγινε το πρωί της Τρίτης στο έμβρυο, το οποίο βρέθηκε νεκρό στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών έξω από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έμβρυο ήταν αγοράκι κατά προσέγγιση πέντε μηνών.

Ο θάνατος είχε επέλθει ενδομήτρια, ενώ οι αιτίες που τον προκάλεσαν θα διευκρινιστούν από τις τοξικολογικές  και ιστολογικές εξετάσεις που έπονται.

Η έξοδος του εμβρύου έγινε μετά από ιατρική πράξη με τη συμμετοχή γιατρού και πιθανότατα νοσηλευτή ή άλλου προσώπου με αντίστοιχες γνώσεις.

Μάλιστα, από πληροφορίες προκύπτει πως στον ομφάλιο λώρο βρέθηκε ειδικό «τσιμπιδάκι», το οποίο χρησιμοποιείται σε τέτοιες ιατρικές πράξεις.

Στο έμβρυο εντοπίστηκαν κάποιες κακώσεις, οι οποίες όμως εκτιμάται πως έγιναν μεταθανάτια και αποδίδονται στην επέμβαση που χρειάστηκε για να γίνει η έξοδος.

Όλα τα παραπάνω, όπως και ο τρόπος που βρέθηκε το έμβρυο, μέσα στη σακούλα με τον ομφάλιο λώρο και τμήμα του πλακούντα, μαρτυρούν πως δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Σε ότι αφορά τις έρευνες που διεξάγει η Αστυνομία για την ανεύρεση της μητέρας, αυτές – για την ώρα – εντοπίζονται στην περιοχή της Ελασσόνας, απ’ όπου εκτιμάται πως περισυνελλέγει η σακούλα, ώστε στη συνέχεια με άλλα προς ανακύκλωση υλικά να μεταφερθεί στο Κέντρο Διαλογής της Λάρισας με τους υπαλλήλους να ανακαλύπτουν το μακάβριο εύρημα.
Πηγή: larissanet.gr

Ελλάδα

Δημητριάδος: "Η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα"

Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Την άποψη ότι η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως σε νωρίτερη ώρα, θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, εξέφρασε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σχετικά με την λειτουργία των Ναών την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 "Από τις 6", ο κ. Ιγνάτιος τόνισε χαρακτηριστικά:

"Φοβούμαι ότι η μετάθεση της τελετής της Αναστάσεως θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Επειδή έχουμε την εμπειρία των τελευταίων ημερών, με τις μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες, φοβούμαι ότι, εάν φέρουμε νωρίτερα την τελετή της Ανάστασης θα προκληθεί μεγάλη συσσώρευση ανθρώπων στις πλατείες μετά το πέρας της τελετής. Νομίζω ότι, εάν κρατήσουμε την παράδοση, η έξοδος των ανθρώπων θα είναι πολύ περιορισμένη χρονικά".

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε στο σοβαρό διάλογο που διεξάγεται αυτή την στιγμή, «που φανερώνει το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία ώστε, χωρίς να παραβιαστεί η προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να ζήσει ο λαός μας την ευλογία και την χάρη των ιερών Ακολουθιών κατά την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως φαίνεται, θα δοθεί η ευκαιρία, συντεταγμένα, στους ανθρώπους να συμμετάσχουν, θα τελέσουμε πολλαπλές Ακολουθίες, θα αξιοποιήσουμε τους αίθριους χώρους και θα κάνουμε μια λιτή περιφορά του Επιταφίου πέριξ των Ναών.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της αύξησης του αριθμού των πιστών κατά τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, επισημαίνοντας ότι «στους μεγάλους Ναούς υπάρχει μεγάλη άνεση. Μη ξεχνούμε, επίσης, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εκκλησιαζομένων έχει εμβολιαστεί, γι’ αυτό οι όποιοι κίνδυνοι είναι κατά πολύ περιορισμένοι. Πρέπει να δώσουμε διέξοδο στις ψυχές των ανθρώπων. Όλοι το έχουμε ανάγκη, καθώς ασφυκτιούμε και χρειαζόμαστε την ψυχική ηρεμία και την γαλήνη, που προσφέρει η Μεγάλη Εβδομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός - λύματα: Μεγάλη αύξηση σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο

Κατατίθεται η τροπολογία για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων

Αδελφές κατήγγειλαν άνδρα για ασέλγεια από τα 6 τους χρόνια