Skip to main content
ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΚΕ: Σ. Ορφανός στην Περιφέρεια Κρήτης, Μ. Συντιχάκης στο Ηράκλειο, όλες οι υποψηφίοτητες

ΚΚΕ: Σ. Ορφανός στην Περιφέρεια Κρήτης, Μ. Συντιχάκης στο Ηράκλειο, όλες οι υποψηφίοτητες
 clock 15:43 | 12/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Τους υποψήφιους του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές για τη Περιφέρεια και τους περισσότερους δήμους της Κρήτης παρουσίασε σήμερα σε σ/τ το ΚΚΕ.

Το όνομα του ψηφοδελτίου είναι «Λαϊκή Συσπείρωση» και το σήμα του το γαρύφαλλο.

Ο γραμματέας Τοπικής Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ Σάββας Βασιλειάδης , παρουσιάζοντας τους υποψήφιους , μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Τυπικά ξεκινά η προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ στη Κρήτη, γιατί η ουσιαστική πολιτική επαφή των κομμουνιστών με το λαό, δε σταμάτησε ποτέ , είναι συνεχής και δεν καθορίζεται από τις εκλογικές μάχες.

Θα δώσουμε  τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, μαζί με την  προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος, ενιαία, στους τόπους δουλειάς, έξω από τα ταμεία ανεργίας, στις γειτονιές, στα χωριά, , παντού όπου ζει, υποφέρει και στενάζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια, εργάζεται, ψάχνει για δουλειά, μορφώνεται η νεολαία.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και στις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές είναι εγγύηση για το λαό, για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Όσο αδύνατο είναι το ΚΚΕ τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για το λαό.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες των εκλογικών μαχών. Καλούμε το λαό να σκεφτεί καλά, να αξιοποιήσει την πείρα του. Να μην επιτρέψει να τον ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά με τα διλήμματα, τις δήθεν ανεξάρτητες υποψηφιότητες, τις κοκορομαχίες τύπου δικομματισμού για επιμέρους ζητήματα, τη λογική του «μικρότερου κακού», που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό.

Η ΕΕ έπαιρνε και παίρνει αντιλαϊκές αποφάσεις που υπογράφουν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, με τη συμμετοχή και κομμάτων που ανήκουν στο «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς», όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σκεφτούν καλά οι αγρότες της Κρήτης, πως όλα αυτά τα χρόνια  με την ΚΑΠ της ΕΕ οδηγούνται στο ξεκλήρισμα, αφού τα άριστης ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα της χώρας μας και της Κρήτης να χτυπιούνται αλύπητα στο πεδίο της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, της κερδοφορίας των μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων.

Ας σκεφτούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό, στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία στη Κρήτη, πως αξιοποιείται από τους ξενοδόχους και τους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου, το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΕΕ και των κυβερνήσεων, έτσι ώστε η ανάπτυξη και η αύξηση της κερδοφορίας για τους μεγαλοξενοδόχους και τους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου, να συνδυάζεται με μειώσεις μισθών και μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας.

Ας σκεφτούν οι χιλιάδες άνεργοι, ιδίως οι νέοι, ότι τα όνειρα για το μέλλον τους δε μπορεί να χωρέσουν στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας της ΕΕ, των κυβερνήσεων, τα 5μηνα σε δήμους και περιφέρεια, να αποτελούν δηλαδή μια ζωή τσάμπα εργατικό δυναμικό για το κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να ψηφίσουν με κριτήριο, ότι η κάλπη των τοπικών εκλογών δεν έχει διαφορά από την κάλπη των ευρωεκλογών ή την κάλπη των βουλευτικών. Γιατί ενιαία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που διαπερνά όλους τους μηχανισμούς από το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι τους δήμους και τις περιφέρειες.

Δεν πρέπει να υποκύψουν στη κοροϊδία των κυβερνητικών υποψηφίων που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και υπερκομματικοί και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται ως αυτοδιοικητικοί και αντιμνημονιακοί. Μιλάνε στα προγράμματα τους, για δήθεν έργα και ανακούφιση των ασθενέστερων, αλλά όλοι κρύβουν το κύριο, ότι δεν υπάρχει τοπική  αυτοδιοίκηση, αλλά τοπική διοίκηση, μέρος του κεντρικού κράτους. Ο Καλλικράτης που στήριξαν όλα τα Κόμματα, πλην ΚΚΕ, έστω και με επιφυλάξεις, επιβάλλει ασφυχτικό πλαίσιο λειτουργίας, την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, υπέρ των μονοπωλίων. Αυτή ακριβώς την πολιτική είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν, όλοι μαζί, αμέσως μετά τις εκλογές.

Σας παρουσιάζουμε σήμερα τους υποψήφιους του ΚΚΕ στη Κρήτη.

Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, πρωτοστατούν στους αγώνες του λαού μας, από το δικό τους μετερίζι. Πρωτοστατούν μέσα στα δημοτικά και το περιφερειακό συμβούλιο, για την αποκάλυψη και  καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την κάλυψη των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αποτελούν ως πρόσωπα εγγύηση και παρακαταθήκη για πιο ισχυρή εκπροσώπηση των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, των γυναικών, στις πιο δύσκολες μέρες που έρχονται».

Ορφανός: τοπικά κρατικά όργανα οι φορείς της ΤΑ

“Τοπικά κρατικά όργανα» χαρακτήρισε τους φορείς της ΤΑ όπως λειτουργούν τώρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στέλιος Ορφανός.

«Στόχος του ΚΚΕ είπε είναι να πιάσουμε πόστα στο σπίτι του αντιπάλου και να αγωνιστούμε για τα προβλήματα που δημιουργεί η εξουσία σε όλη την Ευρώπη.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι τοπικά κρατικά όργανα.

Οι φορείς της ΤΑ που  ελέγχονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λειτουργούν χρόνια  χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, αντίθετα σιγοντάρουν ό ένας τον άλλο και σε απόλυτη συνεργασία.

Πάρτε για παράδειγμα τα τωρινά ψηφοδέλτια: Αρναουτάκης σε συνεργασία με Μπαντουβά, Τσόκας με Δοξαστάκη και τον Κριτσωτάκη του ΣΥΡΙΖΑ να ελπίζει ότι θα φτιάξει το Παράδεισο μέσα από τη Κόλαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΚΚΕ  θα επιδιώξει μια πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση»

 

Συντιχάκης: δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά το παρασκήνιο οργιάζει

Ο υποψήφιος για το δήμο Ηρακλείου Μανώλης Συντιχάκης τόνισε:

«Η διαδικασία εκλογής υποψηφίων για τους άλλους είναι αποτέλεσμα υπόγειων διαδρομών και μαχαιρωμάτων. Δηλώνουν αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι αλλά το παρασκήνιο οργιάζει για να εξασφαλίσουν  το δημαρχιακό θώκο και να  εξασφαλιστούν συμμαχίες και νέες κομματικές στέγες.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν τον αντιλαϊκό Καλλικράτη με το ΣΥΡΙΖΑ να θέλει απλώς την τροποποίηση του.

Με φιλολαϊκές κορώνες  και κροκοδείλια δάκρυα, προσπαθούν να απαλλαγούν από το παρελθόν τους.

Το ΚΚΕ δεν ντρέπεται για τη μέχρι τώρα πορεία του , γιατί, πάλεψε, προειδοποίησε, δεν επαναπαύτηκε, δεν συμβιβάστηκε, αποκάλυψε. Οι καιροί ου μενετοί. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε μέσα και έξω από τα συμβούλια, στην αποκάλυψη του αντιλαϊκού τους  ρόλου και στη δημιουργία μιας πραγματικής λαϊκής συμμαχίας

Ειδικά για τους δήμους θα επιδιώξουμε μεταξύ άλλων την κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων για τις ευπαθείς οικογένειες και την παροχή δωρεάν υπηρεσιών σε αγαθά όπως η δημόσια υγεία, η παιδεία, η καθαριότητα η προσχολική αγωγή.

Αρχές Μαρτίου θα παρουσιάσουμε τη Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ηρακλείου και τέλη Μαρτίου τον πυρήνα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων»

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Περιφερειάρχης Κρήτης :

Ορφανός Στέλιος

60 ετών, Πολιτικός Μηχ/κός, Περιφ.Σύμβουλος, μέλος Επ.Περιοχής Κρήτης ΚΚΕ

Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου:

Βρύσαλης Δημήτρης

47 ετών, Νοσηλευτής, Περιφ.Σύμβουλος, Γραμματέας ΔΣ σωματείου ΠΑΓΝΗ, μέλος ΔΣ Νομαρχ.τμήμ.ΑΔΕΔΥ, μέλος Επ.Περιοχής Κρήτης ΚΚΕ

Αντιπεριφέρεια Λασιθίου :

Συμεωνίδης Σίμος

30 ετών, Οικονομολόγος, Δημοτ. σύμβουλος Δήμου Σητείας, μέλος Επ.Περιοχής Κρήτης ΚΚΕ

Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου :

Μανουσάκης Νίκος

58 ετών, Οικοδόμος, μέλος Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΜΕ, μέλος Γραφείου Επ.Περιοχής Κρήτης ΚΚΕ

Αντιπεριφέρεια Χανίων :

Μαρινάκης Αλέκος

50 ετών, Πολιτικός επιστήμονας, Γραμματέας Επ.Υπαίθρου Χανίων ΚΚΕ, μέλος Γραφείου Επ.Περιοχής Κρήτης ΚΚΕ

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δήμος Ηρακλείου :

Συντυχάκης Μανόλης

47 ετών, Κοινωνιολόγος, Δημοτ.Σύμβουλος Ηρακλείου, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δ.Ηρακλείου, μέλος Επ.Περιοχής Κρήτης ΚΚΕ

Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων :

Καρκαβάτσος Μανόλης

57 ετών, αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, στέλεχος ΠΑΣΥ, στέλεχος ΚΚΕ

Δήμος Βιάννου :

Παπαδημητρόπουλος Γιάννης

58  ετών, Αγρότης, Δημοτ. Σύμβουλος Δ.Βιάννου, στέλεχος ΠΑΣΥ, στέλεχος ΚΚΕ

Δήμος Μαλεβιζίου :

Χουστουλάκης Μιχάλης

65 ετών, Συνταξιούχος Οικοδόμος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Συντ/χων ΙΚΑ Ηρακλείου, Δημοτ.Σύμβουλος Μαλεβιζίου.

Δήμος Μινώα :

Προυκάκης Κώστας

67 ετών, Συνταξιούχος Γεωπόνος, μέλος ΔΣ Ένωσης Συν/χων ΙΚΑ Ηρακλείου, Δημοτ.Σύμβουλος Δ.Μινώα, στέλεχος ΚΚΕ

Δήμος Φαιστού :

Χουστουλάκη Γενοβέφα

48 ετών, Καθηγήτρια, στέλεχος ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, και ομάδας Γυναικών Μεσσαράς της ΟΓΕ, στέλεχος ΚΚΕ

Δήμος Χερσονήσου :

Παρθενιώτης Γιώργος

37 ετών, Λογιστής, μέλος Ένωσης Ιδιωτ.υπ/λων Ηρακλείου, μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Χερσονήσου, μέλος ΤΕ Ηρακλείου ΚΚΕ

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δήμος Αγίου Νικολάου :

Παγκαλος Γιώργος

68 ετών, Συνταξ/χος χειριστής μηχ/των, Πρόεδρος Συντ/χων ΙΚΑ Μεραμβέλλου, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Συντ/χων ΙΚΑ Ελλάδας, Γραμ.ΚΟ Αγ.Νικολάου ΚΚΕ

Δήμος Ιεράπετρας :

Κοτσιφάκη Μαρία

58 ετών, Συνταξιούχος εφοριακός ΔΟΥ Ιεράπετρας, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιεράπετρας, στέλεχος ΚΚΕ

Δήμος Σητείας :

Καράμπελα Σταυρούλα

57 ετών, Φαρμακοποιός, μέλος του ΔΣ Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου, Γραμ ΚΟ Σητείας ΚΚΕ

 

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δήμος Ρεθύμνου :

Μανουσογιάννης Μανούσος

57 ετών, Ιδιωτικός Υπάλληλος, μέλος ΔΣ Σωμ.Ιδιωτ.υπ/λων Ρεθύμνου, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, μέλoς Γραμματείας ΠΑΜΕ Ρεθύμνου, Δημοτ. Σύμβουλος, μέλος Τομ.Επ.Ρεθύμνου ΚΚΕ

Δήμος Αγίου Βασιλείου :

Παυλάκης Στέφανος

74 ετών, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό και το αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα. Δημοτ.Σύμβουλος Δήμου Αγίου Βασιλείου, στέλεχος ΚΚΕ

Δήμος Ανωγείων :

Ρούλιος Αντώνης

54 ετών, Πολιτ.Μηχ/κός ΤΕ, Εργολήπτης Δημος.έργων, Δημοτ. σύμβουλος Δήμου Ανωγείων, στέλεχος ΚΚΕ

 

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

Δήμος Χανίων  :

Παπαντωνάκης Νίκος

63 ετών, Συνταξιούχος έμπορος, Δημοτ.Σύμβουλος Χανίων, στέλεχος ΚΚΕ

Δήμος Αποκόρωνα :

Ζώης Σταύρος

59 ετών, Συνταξιούχος Δάσκαλος, μέλος ΔΣ Ενωσης Γονέων Δ.Χανίων, Δημοτ.Σύμβουλος Δήμου Αποκόρωνα, μέλος ΤΕ Υπαίθρου Χανίων ΚΚΕ

Δήμος Πλατανιά  :

Νταγκουνάκης Μανόλης

62 ετών, Οικονομολόγος,Υπ/λος Δήμου Χανίων, Γραμ.Νομαρχ.τμήματος ΑΔΕΔΥ, Δημοτ. σύμβουλος Δ. Πλατανιά, αντιπρόσωπος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, στέλεχος ΚΚΕ

 

Τέλος, το ΚΚΕ έχει ήδη προγραμματίσει ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς. Στο Ηράκλειο τη Τετάρτη 26.2 στην αίθουσα Ανδρόγεω με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και διευθυντή του Ριζοσπάστη, στα Χανιά στις 24.2 στην αίθουσα του ΕΒΕΧ, με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της γραμματείας της ΚΕ, στο Ρέθυμνο στις 21.2, με ομιλητή το Χρήστο Κατσιώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή και στον Άγιο Νικόλαο στις 24.2.

 

Μανώλης Δερμιτζάκης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis