Εκλογές 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κρήτη θα βαφτεί γαλάζια απ' άκρη σ' άκρη (φωτογραφίες)

κυριάκος ηράκλειο

Βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με κόσμο, αντάλλαξε χειραψίες και απαντούσε "Πάμε όλοι μαζί" στους πολίτες. 

Έξω από το εκλογικό κέντρο του κόμματος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης τον καλωσόρισε "για τελευταία φορά ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αυριανό πρωθυπουργό".

"Σας ευχαριστώ για αυτή τη θερμή υποδοχή για το χειροκρότημα και τη στήριξη σας. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κομματική μας οργάνωση και στα στελέχη μας. Πετύχαμε στις 26 Μαΐου μια μεγάλη εκλογική νίκη που ανοίγει το δρόμο για τις εκλογές του Ιουλίου", τόνισε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.
 

"Εισπράττω τον παλμό της νίκης. Για την Κρήτη μου έχω βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Η Κρήτη θα βαφτεί γαλάζια απ’ άκρη σ’ άκρη. Και μπροστάρηδες θα είμαστε όλοι.
Δίνουμε μια μεγάλη μάχη για την Ελλάδα που μας αξίζει. Θέλω να εκλέξουμε στην Κρήτη 10 βουλευτές. 4 στο Ηράκλειο 4 στα Χανιά 1 στο Ρέθυμνο 1 στο Λασίθι.
 

"Για να το πετύχουμε πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Ο άνεμος αλλαγής φυσάει αλλά κατάληξη μας είναι οι εκλογές. Η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει ξανά από την αρχή. Σας θέλω όλους μπροσταρηδες στον αγώνα για να γεμίσει η Κρήτη γαλάζια ψηφοδέλτια", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
 

"Στην παράταξη μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, έρχονται και άνθρωποι από άλλους χώρους. Άνθρωποι που όχι κατ’ ανάγκη σέβονται τις απόψεις μας αλλά που αναγνωρίζουν πως μόνη μεγάλη δύναμη για την Ελλάδα είναι η Νέα Δημοκρατία. Έχουμε τις πόρτες και τα παράθυρα μας ανοιχτά σε ολους.
Πρώτη προτεραιότητα μας για την Κρήτη ο Βόρειος Οδικός Άξονας.
Θέλουμε να ξαναφέρουμε την ασφάλεια στις γειτονιές και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.

Η κοινωνία περιμένει την ελπίδα της αλήθειας που μπορεί να προσφέρει μόνο η Νέα Δημοκρατία όπως έκανε πάντα στην ιστορία της.
"Στις 7 Ιουλίου μαζί με την γιορτή μου θέλω να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη χαραυγή μιας νέας φωτεινής Ελλάδας
Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων την επόμενη ημέρα όχι μόνο των πολλών
Όχι μόνο αυτών που μας ψήφισαν", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.
 

 

"Ελάτε και στηρίξτε τη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια. Εμπιστευθείτε μας. Εμπιστευθείτε με προσωπικά για να μπορέσει η Κρήτη μας να ξεδιπλώσει το πλούσιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό που έχει
Σε αυτές τις εκλογές θα πετύχουμε αυτό που ο μεγάλος πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε οραματιστεί. Μια γαλάζια Κρήτη. Πάμε μαζί για την τελική μεγάλη νίκη", κατέληξε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την ώρα της επίσκεψης, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο κέντρο της πόλης, προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου και προκλήθηκε συνωστισμός έξω από το εκλογικό κέντρο της ΝΔ.

Γιάννης Ζωράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου ο Πρόεδρος της ΝΔ (φωτογραφίες)

Στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο (φωτο)
 

Πολιτική

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

Από πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ορίστηκε για αύριο στις 11:00 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

-Παρουσίαση νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία (Υπουργείο Υγείας).

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τροποποιήσεις Κώδικα Ιθαγένειας, Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης».

-Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των θαλάσσιων ενδομεταφορών.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Υπουργείου.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού για τον καταδυτικό τουρισμό.

-Συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

-Εφαρμογή νόμου για το επιτελικό κράτος, νέα νομοπαρασκευαστική διαδικασία (Υπουργός Επικρατείας).

-Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής και σχεδίου μεταρρυθμίσεων (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το συντονισμού του κυβερνητικού έργου).

-Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου).

-Προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Υπουργείο Δικαιοσύνης).

-Πρόταση για την επιλογή Προέδρου Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση (Υπουργείο Παιδείας).

-Επιλογή Αντιπροέδρου Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης).