Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη Βρετανία - Προβλήματα στην Ιταλία

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη Βρετανία - Προβλήματα στην Ιταλία
 clock 13:33 | 27/12/2013
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε συναγερμό για νέες πλημμύρες εξαιτίας της συνεχιζόμενης σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκονται αρκετές περιοχές στη Βρετανία, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα από τα Χριστούγεννα. Σοβαρά προβλήματα και στην Ιταλία, με διακοπές ρεύματος και αποκλεισμό ορεινών περιοχών από το χιόνι και τουλάχιστον έναν νεκρό.

Για την Βρετανία,  προβλέπεται σήμερα νέα επιδείνωση του καιρού ενώ μέχρι και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων τα νερά δεν είχαν υποχωρήσει από αρκετά σημεία κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας. Περίπου 1.200 σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ περίπου 7.500 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό.

Έκτακτα δελτία για πλημμύρες έχουν εκδοθεί για περίπου 50 σημεία ανά την επικράτεια, ενώ -μετά το κύμα ακυρώσεων πτήσεων- συνέχιση των ισχυρών βροχοπτώσεων και ανέμων αναμένεται για την περιοχή γύρω από το Γκάτγουικ.

Στην Ιταλία, έχει ήδη καταγραφεί ένας θάνατος που σχετίζεται με την κακοκαιρία, ενός 24χρονου γάλλου σκιέρ στην Μπαρντονέκια.

Στην περιοχή της Γένοβας απομακρύνθηκαν προληπτικά 50 άτομα, ενώ η ορεινή Κορτίνα στο βορρά έχει αποκλειστεί από το χιόνι και έμεινε για ώρες χωρίς ρεύμα.

Ισχυρές βροχές και άνεμοι καταγράφονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από τη Λιγουρία μέχρι τη Νάπολη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis