Σημαντικές απώλειες στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτος στο Κομπάνι, κατάφεραν Κούρδοι μαχητές, με την υποστήριξη αεροσκαφών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ. Σημειώνεται πως οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει περίπου το 50% της πόλης Κομπάνι, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, έπειτα από έναν μήνα και πλέον σχεδόν αδιάκοπων μαχών. Το ΙΚ υπέστη 31 απώλειες από το Σάββατο ως το πρωί της Κυριακής, ανάμεσά τους 15 σε βομβαρδισμούς των θέσεών του από αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 70 σοροί τζιχαντιστών διακομίστηκαν μέσα σε τέσσερις ημέρες σε ένα νοσοκομείο που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία Ράκα. Στους επτά ανθρώπους ήταν οι απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.
Πάνω από έναν μήνα αφότου άρχισε, η μάχη για την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας συνεχίζεται δρόμο τον δρόμο, έχοντας μετατραπεί σε αντάρτικο πόλης. Το ΙΚ έχει καταφέρει να προελάσει λίγο προς το κέντρο της Κομπάνι, ενώ οι Κούρδοι πιέζουν στα ανατολικά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.
Αντιμέτωποι με μια σθεναρή αντίσταση, οι τζιχαντιστές έστειλαν χθες κι άλλες ενισχύσεις στην Κομπάνι, η κατάκτηση της οποίας θα αποτελούσε μια νίκη στρατηγικής σημασίας αλλά και συμβολικού χαρακτήρα. Κάμερες καταγράφουν εδώ κι εβδομάδες τις μάχες κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.