Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

'Ενας νεκρός στη Γένοβα από τις πλημμύρες

'Ενας νεκρός στη Γένοβα από τις πλημμύρες
 clock 10:28 | 10/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Πλημμύρες στη Γένοβα και στην ευρύτερη περιφέρεια της Λιγουρίας, προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν στην βορειοδυτική Ιταλία, από χθες αργά το απόγευμα. 'Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλος ένας αγνοείται στο χωριό Μοντότζιο, ενώ σε μεγάλο μέρος της πόλης της Γένοβας έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχει πλημμυρίσει και η περιοχή γύρω από το στάδιο της πόλης, «Λουίτζι Φερράρις».

Δύο παραπόταμοι, ο Μπισάνιο και ο Ρίο Φερετζιάνο, υπερχείλισαν και το μένος των υδάτων παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα. Ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι κινητοποιήθηκαν άμεσα και βοήθησαν οδηγούς και επιβάτες να απεγκλωβιστούν από τα Ι.Χ. στα οποία επέβαιναν.

Η πολιτική προστασία, έχει ζητήσει από τους κατοίκους των περιοχών όπου η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα να μην βγουν από τις πολυκατοικίες και να σπεύσουν να ανέβουν στους υψηλότερους ορόφους των κτιρίων.

Οι τοπικές αρχές κατηγορούν τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας για ελλιπείς προειδοποιήσεις.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis