Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρθούρος Ζερβός: Σε δίκη για κακούργημα παραπέμπεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Αρθούρος Ζερβός: Σε δίκη για κακούργημα παραπέμπεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ
 clock 18:56 | 04/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Για κακούργημα παραπέμπει το Συμβούλιο Εφετών τον κ. Αρθούρο Ζερβό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ. Ο κ. Ζερβός παραπέμπεται σε δίκη για παράνομες αυξήσεις, πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια, που χορήγησε σε 19 στελέχη της Επιχείρησης την διετία 2010-2012.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά την επίμαχη περίοδο (από Μάρτιο 2010 έως και Σεπτέμβριο 2012) προκάλεσε ζημιά στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη και για αυτό εντάσσεται σε κακούργημα, αναφέρει το Πρώτο Θέμα. 

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αναφέρει ότι "με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με την ιδιότητα του διευθύνοντα συμβούλου και Προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά την διαχείριση των εσόδων της εταιρείας που του είχαν ανατεθεί με νόμο, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής...".

Σύμφωνα με την απόφαση που παραπέμπει τον κ. Ζερβό στο ακροατήριο για κακούργημα ο ίδιος υπερέβη το νόμο 3833/2010 και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών καθώς ενέκρινε την χορήγηση μισθολογικών αποδοχών σε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, πάνω από τα 5.981 ευρώ που όριζε ο νόμος για την περίοδο Μαρτίου-Μάιου 2010 και τα 5.856 για το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2010-Αυγούστου 2012 καθώς επίσης και 5.000 από το Σεπτέμβριο του 2012 έως σήμερα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis