Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Αλ.Τσίπρας: Να σταματήσει η λιτότητα
Αλ.Τσίπρας: Να σταματήσει η λιτότητα
 clock 17:10 | 07/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

 

Στην ανάγκη να αλλάξει η συνταγή της λιτότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Όπως είπε, «το φάρμακο που επέλεξαν για την κρίση, η δημοσιονομική πειθαρχία και η λιτότητα, δεν είναι μόνο λανθασμένο, αλλά και επιζήμιο».

«Μετά από πέντε έτη κρίσης αντί να εξαφανιστεί, πολλαπλασιάστηκε: υπάρχει μια μετάσταση. Και σήμερα κινδυνεύουμε με μια παγκόσμια ύφεση», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η κρίση «δεν αποτελεί ένα πρόβλημα της Ελλάδας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας, αλλά αποτελεί ένα δομικό πρόβλημα» που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους.

«Πρέπει», συνέχισε, «να το κάνουμε σε μια Ευρώπη που να είναι πιο δημοκρατική: σήμερα συζητούν 27 αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι αναγκαία μια πιο ριζοσπαστική προσέγγιση: πρέπει να σπάσει το σημερινό πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας στους προϋπολογισμούς και της λιτότητας που μας οδηγεί ταχύτατα προς τη στασιμότητα και τον αποπληθωρισμό».

Αναφορικά με το δημόσιο χρέος, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι χρειάζεται μία λύση, όπως αυτή που δόθηκε το 1953, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis