Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

85 άνθρωποι βγάζουν όσα ο μισός πλανήτης! συναγερμός από ΔΝΤ

85 άνθρωποι βγάζουν όσα ο μισός πλανήτης! συναγερμός από ΔΝΤ
 clock 12:11 | 20/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις οικονομικές ανισότητες στον πλανήτη, ενώ οι ισχυροί του κόσμου ετοιμάζονται για το World Economic Forum που ξεκινάει στις 22 Ιανουαρίου στο Νταβός της Ελβετίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με έρευνα της Oxfam, όσα βγάζουν οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο ισοδυναμούν με όσα βγάζει ο μισός πλανήτης!

Μιλώντας στους Financial Times, η Christine Lagarde, είπε ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι οι «καρποί» της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας δεν μοιράζονται όπως πρέπει.

«Οσοι συμμετάσχουν στο Νταβός θα πρέπει να αναλογιστούν ότι τα κέρδη απολαμβάνονται από λίγους. Αυτό δεν αποτελεί συνταγή σταθερότητας».

Το World Economic Forum έχει ορίσει τις οικονομικές ανισότητες και τις επιπτώσεις που έχουν στην παγκόσμια οικονομία ως ένα από τα βασικά θέματά του για φέτος.

Και το ΔΝΤ έχει σκοπό να το θέσει συγκεκριμένα και όχι σαν μία γενική κατακραυγή: Στο στόχαστρο θα βρεθεί ο ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe, που κατηγορείται για χαμηλούς μισθούς στις επιχειρήσεις της χώρας του αλλά και ο Ντέιβιντ Κάμερον για την εκτίναξη του πληθωρισμού στη Βρετανία.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis