Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

100.000 βίντεο και φωτογραφίες με παιδιά, είχε ο αρχιεπίσκοπος στο Βατικανό

Image
100.000 βίντεο και φωτογραφίες με παιδιά, είχε ο αρχιεπίσκοπος στο Βατικανό
 clock 15:55 | 26/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Νέα διάσταση στο ήδη μεγάλο σκάνδαλο με τη σύλληψη Πολωνού αρχιεπισκόπου στο Βατικανό για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας δίνουν οι πληροφορίες που δημοσιεύει την Παρασκευή η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στον υπολογιστή του Γιόσεφ Βεσολόφσκι βρέθηκαν 100.000 βίντεο και φωτογραφίες παιδιών, πολλά εκ των οποίων είναι θύματά του.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «τρομακτικές εικόνες» τις οποίες ο Πολωνός διπλωματικός αντιπρόσωπος, νούντσιος του Βατικανού, είχε μεταφορτώσει τόσο σε υπολογιστή της καθολικής αντιπροσωπείας στον Άγιο Δομίνικο, όσο και στον προσωπικό του φορητό υπολογιστή.

Ο 66χρονος ιερέας παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό στην Αγία Έδρα με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και κατοχής παιδοπορνογραφικού υλικού. Όπως διαρρέει από το παπικό κρατίδιο «τα αδικήματα διεπράχθησαν σε συνέργεια με πρόσωπα τα στοιχεία των οποίων παραμένουν ακόμη άγνωστα».

Για τον λόγο αυτό οι έρευνες έχουν ήδη επεκταθεί στην Κόστα Ρίκα, στο Ουζμπεκιστάν και σε χώρες της Αφρικής όπου ο συγκεκριμένος υψηλόβαθμος καθολικός κληρικός είχε τοποθετηθεί ως διπλωματικός αντιπρόσωπος πριν μεταβεί στην Δομινικανή Δημοκρατία.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis