Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκόπης Παυλόπουλος, η πρόταση του Αλ. Τσίπρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προκόπης Παυλόπουλος, η πρόταση του Αλ. Τσίπρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 clock 16:54 | 17/02/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε στα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία και αίσθημα εθνικής συνείδησης.  

Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις 7:30 μ.μ. σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της βουλής.

Τι είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ξεπεράσαμε σε τρεις εβδομάδες τα προβλήματά μας, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. «Όμως ο πολίτης δεν αισθάνεται πλέον την απαξίωση και τον εκνευρισμό. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία» συνέχισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκβιάζει κανέναν, αλλά συνομιλεί ως ισότιμος εταίρος στην ΕΕ.

Για πρώτη φορά κάποιοι λένε όχι και το εννοούν, είπε, ενώ είπε ότι ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία του και εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στους Έλληνες.

«Θα του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Αυτούς να λυπάται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε, πάντως, ατυχή στιγμή τη γελοιογραφία που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και απεικόνιζε τον Σόιμπλε με ναζιστική στολή.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι οι κόκκινες γραμμές που χαράσσει η Ελλάδα είναι οι κόκκινες γραμμές όλων των λαών της Ευρώπης.

«Οι λαοί προσβλέπουν σε εμάς για απαλλαγή από την καταστροφική πολιτική της λιτότητας και στροφή σε αυτό που ονομάζουμε βιώσιμη ανάπτυξη».

Ξεκαθάρισε, αναφέρει το in.gr ότι η σωτηρία δεν θα έρθει επιμένοντας στο λάθος, όπως ζητούν δανειστές αλλά και δυνάμεις στην Ελλάδα.

Θέλουμε συμφωνία χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα, συνέχισε. «Οτιδήποτε άλλο θα ήταν αποδοχή της αντίληψης ότι η δημοκρατία αποτελεί μια περιττή διαδικασία για τις χώρες που είναι σε προγράμματα στήριξης».  

Διαβεβαιώνουμε για μια ακόμα φορά ότι θα πρωτοτυπήσουμε και στο θέμα: να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε ενώπιον των πολιτών

Διαβάστε επίσης το "Ποιός είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, που προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας" 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis