Ειδήσεις

Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει ονόματα υποψηφίων

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών ανακοινώνει σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές του και μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς υπάρχουν σοβαρά ανοιχτά θέματα. 

Σύμφωνα με το real.gr, μέχρι αργά το βράδυ χθες για την περιφέρεια Αττικής έπαιζε δυνατά το όνομα της Σοφίας Σακοράφα, όπως δυνατά για το δήμο Πειραιά παίζει και το όνομα του Θοδωρή Δρίτσα.

Για το δήμο Αθηναίων ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είχε χθες και δεύτερο γύρο επαφών με τον Θάνο Μικρούτσικο, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες και με τον Λάκη Λαζόπουλο, που είχαν αρνηθεί στις πρώτες κρούσεις που τους έγιναν. Κομματικές οργανώσεις, πάντως, προτείνουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει αποκλείσει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ άλλες οργανώσεις έχουν προτείνει την επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένη Πορτάλιου. 

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη , μετά την άρνηση του καθηγητή Άρη Καζάκου, ενώ σημαντικές αντιδράσεις συναντά η στήριξη του ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη. 

Στην Πελοπόννησο, μετά την άρνηση του Θ. Πετράκου, έγινε πρόταση στον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά, ο οποίος επίσης αρνείται, ενώ οι οργανώσεις εκφράζουν διαφωνία στην πρόταση για τον βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί τις επαφές με πλήρη μυστικότητα, σε συνεργασία με ορισμένους στενούς του συνεργάτες, ενώ θα ενημερώσει για τις προτάσεις του τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως πχ τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το πρωί σήμερα. Χαρακτηριστικό της μυστικότητας υπήρξε ότι ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας ήταν εκτός Κουμουνδούρου, κατ’ άλλους για να κάνει επαφές και κατ’ άλλους σπίτι του προκειμένου να γράψει την εισήγηση για τη σημερινή Πολιτική Γραμματεία.

Πολιτική

Πελώνη: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

αριστοτελία πελώνη

«Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα» τόνισε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη  υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί.

Η επιτροπή αξιολογηθεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών ενώ δεν αποκλείεται το απόγευμα να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Πιθανό άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαϊου

Το άνοιγμα γυμνασίων και δημοτικών, πρόσθεσε η κ. Πελώνη,  αποτελούν προτεραιότητα με βάση και το εργαλείο των self test  ενώ το ίδιο ισχύει και για το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός - Πάσχα: Αποφασίζουν σήμερα οι επιστήμονες για το πως θα γιορτάσουμε

Εμβολιασμός για κορωνοϊό: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για τις ηλικίες 55 – 59 ετών

Παυλάκης - κορωνοϊός: Μπορεί να έχουμε 4ο κύμα μέσα στο καλοκαίρι