Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Εφορία σε ρόλο ... τρομοκράτη - Θα ανοίγει σπίτια και καταστήματα για κατασχέσεις
Η Εφορία σε ρόλο ... τρομοκράτη - Θα ανοίγει σπίτια και καταστήματα για κατασχέσεις
 clock 08:30 | 11/08/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ελέγχους ακόμα και στα σπίτια για φοροδιαφυγή και μάλιστα χωρίς την παρουσία εισαγγελέα θα μπορεί να διενεργεί η εφορία μετά από απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Η γνωμοδότηση εκδόθηκε μετά από οριακή πλειοψηφία 14-10 ψήφων και όπως γράφει η εφημερίδα Έθνος οι ελεγκτές θα μπορούν να κάνουν έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους με στόχο να κάνουν φορολογικούς ελέγχους αλλά και να ψάξουν για λεφτά με τα οποία θα αποπληρωθούν φόροι ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Επίσης οι έρευνες που θα γίνονται στα πρότυπα της αμερικάνικης IRS θα επιτρέπουν άμεσες κατασχέσεις χρημάτων ή όποιων άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Σύμφωνα με το ΝΣΚ η παρουσία εισαγγελέα απαιτείται μόνο σε κατ' οίκον έρευνα μόνο όταν πρόκειται να συλλεχθούν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαπίστωση εγκλημάτων ή σύλληψη δράστη και την πρόληψη ή καταστολή ποινικών αδικημάτων. 

Πηγή: ιefimerida.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis