Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ... κανόνες της Τσικνοπέμπτης

Image
Οι ...  κανόνες της Τσικνοπέμπτης
 clock 07:39 | 20/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Η τσίκνα πρέπει να σου γαργαλάει τα ρουθούνια και το λίπος να στάζει στο πιάτο. Αλλιώς πως θα νοιώσεις την μέρα στο πετσί σου; Ή, για την ακρίβεια, στα τοιχώματα της καρδιάς σου;

 Η μέρα επιβάλλει χασαποταβέρνα και κρέατα ελληνικά. Όχι Τ-bοne, rib eye και εξευγενισμένα steak house.

Αν δεν ανοίξεις τη ζώνη μετά, δεν γιόρτασες την μέρα όπως πρέπει.

Στο 98% των γραπτών μηνυμάτων, κάποιοι τρώνε παιδάκια αντί για παϊδάκια

Να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Πρώτα το λουκάνικο, μετά τα κοτόπουλα, ακολουθούν μπιφτέκια, κεμπάμπ, μπριζόλες και παϊδάκια

Όσο καλή κι αν είναι η ταβέρνα της γειτονιάς, ή το πατροπαράδοτο κουτούκι που πας κάθε χρόνο, Τσικνοπέμπτη σημαίνει σπίτι και ψησταριά στη βεράντα. Ψήνεις, τρως. Ταυτόχρονα

Γενικά τρως μέρα που 'ναι. Δεν κάνεις εκπτώσεις

Το κρασί να ρέει

Κυκλοφορούν και φορητά τεστ χοληστερίνης. Αλλά ποιος τα λογαριάζει;

Οι καλύτερες Τσικνοπέμπτες γίνονται στο σπίτι με φίλους

Όσοι κάνουν δίαιτα μπορούν να φάνε άφοβα τα 100 γρ κρέας που αναφέρει το διαιτολόγιό τους

 Βλέπεις λίπος, είναι καλό

Ένα τζατζίκι, μία τυροκαυτερή και όποια άλλη σως διαλέξεις. Τις σηκώνει η μέρα

Μην ασχοληθείς με σαλάτες, πίτες, πατάτες αν θες να παίξεις δυνατά στο κρέας .Αν θες σαλάτα ,… κάτσε σπίτι σου .

Μπιφτέκι, παϊδάκι, λουκάνικο, κοτόπουλο. Αυτό είναι σωστό

Τα παϊδάκια πρώτα για να μην κρυώσουν

Οταν τρώμε δε μιλάμε. Πόσο κλισέ αλλά και πόσο αληθινό την Τσικνοπέμπτη.

Πίσσα και πούπουλα σε όποιον ζητήσει εμφιαλωμένο κρασί

Πίσσα, πούπουλα και δημόσια περιφορά σε όποιον κόβει το λίπος από τη χοιρινή με το μαχαίρι.

Η χειρότερη έκφραση στην ιστορία είναι "το παϊδάκι και η γυναίκα. Θέλουν χέρι". 

 Όπου είναι να πας, να πας νωρίς. Γιατί τα καλά θα φύγουν νωρίς.

Η Τσικνοπέμπτη δεν τελειώνει όταν πιεις την σόδα. Τελειώνει όταν πλύνεις τα χέρια.

Και που 'σαι κυρ-Στέφανε. Και πατάτες. Πολλές πατάτες

Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά μη φας πολύ ψωμί στην αρχή. Σαν την όπερα το καλό έρχεται στο τέλος.

Μέρα που 'ναι, σκουπιζόμαστε στο τραπεζομάντιλο κάτω από το ύψος του τραπεζιού για να μη μας δει κανείς. Ό,τι κάνουμε δηλαδή και τις άλλες φορές.

Αναψυχτικά κανονικά! Όχι Light,…Εκτός αν είναι και το κρέας light, οπότε είσαι εκτός θέματος έτσι κι αλλιώς.

Καμένο δε σημαίνει καλοψημένο

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας στο τέλος του ψησίματος για να μείνει το κρέας μαλακό και ζουμερό

Αν δεν μυρίσει ψητό το ρούχο, δεν κάνεις σωστή Τσικνοπέμπτη

Δεν ψήνουμε το κρέας με το που το βγάλουμε από το ψυγείο. Θα ψηθεί απ' έξω και μέσα θα παραμείνει ωμό. Σωστή απόψυξη

Δεν πάμε ποτέ με φρεσκοπλυμένα ρούχα. Ό,τι δηλαδή κάνεις και στις συναυλίες

Δεν τρως την Τσικνοπέμπτη τίποτα άλλο πριν τη μάζωξη ή  πριν την ταβέρνα. Μόνο πρωινό και αυτό …  γάλα light. Θες τη χοληστερίνη σου χαμηλά.

Γδύνεσαι πάνω απ' το πλυντήριο. Δεν χρειάζεται να μυρίσουν αχρείαστα τετραγωνικά του σπιτιού σου.

Το δίωρο ξεροστάλιασμα που θα φας περιμένοντας να σου σερβίρουν τα κοψίδια είναι από μόνο του, μετά από τόσα χρόνια που το περνάς, μια -άλλου τύπου- παράδοση.

Υποτίθεται ότι 'σαβουρώνουμε' κρέας την Τσικνοπέμπτη για να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για την επερχόμενη νηστεία της Σαρακοστής. Χωρίς το δεύτερο, δεν έχει νόημα το πρώτο.

Εξετάσεις μετά από έναν μήνα. Όχι νωρίτερα, όχι αργότερα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis