Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη φωλιά της Καρέττα - Καρέττα για φέτος στη Ζάκυνθο

Η πρώτη φωλιά της Καρέττα - Καρέττα για φέτος στη Ζάκυνθο
 clock 11:10 | 21/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Η πρώτη φωλιά για τη φετινή περίοδο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα- Καρέττα στη Ζάκυνθο, αποτελεί γεγονός και αποδεικνύει πως η Ζάκυνθος συνεχίζει να αποτελεί ένα φιλόξενο μέρος για την αναπαραγωγή του σημαντικού αυτού είδους του ζωικού βασιλείου.

Η φωλιά εντοπίστηκε νωρίς τα ξημερώματα της 20ης Μαΐου στα δυτικά Σεκάνια, από εθελοντές της Οργάνωσης Αρχέλων και σε 50 με 60 ημέρες αναμένεται να γεννηθεί το πρώτο χελωνάκι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τις προηγούμενες ημέρες έγιναν δύο ακόμη απόπειρες από χελώνες που βγήκαν στην ακτή για να δημιουργήσουν φωλιά στην ανατολική πλευρά της ίδιας παραλίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πέρυσι σε όλες τις παραλίες ωοοτοκίας καταγράφηκαν 3.456 φωλιές από τις οποίες εκκολάφθηκαν 214.539 χελωνάκια. Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ κατάφεραν να προστατέψουν 2.532 φωλιές από τις οποίες οδηγήθηκαν ασφαλή στη θάλασσα 148.843 νεογέννητα χελωνάκια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis