Ειδήσεις

Ελλάδα

"Έτοιμη η Ευρωζώνη για όλα τα ενδεχόμενα που αφορούν την Ελλάδα"

nta.jpg

Την ύπαρξη εναλλακτικών σχεδίων για την Ελλάδα αποκαλύπτει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποφεύγοντας να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. 

Η δήλωση του κ. Ντέισελμπλουμ έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μέλη του ολλανδικού κοινοβουλίου, τα οποία του απηύθυναν το ερώτημα εάν υπάρχει σχέδιο Β’ για την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την έκβαση των συνομιλιών Αθήνας - δανειστών.

«Στην ερώτηση εάν η Ολλανδία ή η Ευρωζώνη είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, η απάντηση είναι "ναι"», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο κ. Ντέισελμπλουμ υπογράμμισε παράλληλα ότι οι Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ήταν καλύτερο να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο σε συνεντεύξεις και περισσότερο «στην αποφυγή της αβύσσου» για την Ελλάδα.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών