Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι
 clock 16:15 | 25/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Διάλογος κωφών, στον οποίο κυριαρχούν οι υπεκφυγές, διεξάγεται στην Ευρώπη μεταξύ βόρειων και νότιων χωρών, για το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, τονίζει σε δήλωσή του, με αφορμή την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως τονίζει ο κ. Παπανδρέου:

«Πρώτα απ' όλα στην ΕΕ, όπου ο ευρωπαϊκός βορράς ζητά αυξημένη προστασία απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και ο νότος ζητά καταμερισμό των βαρών, χωρίς να ακούει ο ένας τον άλλον. Ένας διάλογος κωφών, στο πλαίσιο του οποίου καταλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης ενώ χάνονται ανθρώπινες ζωές.

 

Το δε δίλημμα "ανοιχτά ή κλειστά σύνορα", αποτελεί άλλη μια υπεκφυγή. Δίνει την εντύπωση ότι μπορούμε να χτίσουμε τείχη και εάν κλειστούμε σε αυτά όλα θα είναι λυμένα».

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκη αντίδραση, αλλα χρειάζεται και αντίδραση της Ελλάδας, η οποία, όπως αναφέρει, δεν χαρακτηρίζεται από «τα επιχειρήματα ντροπής που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν γεγονότα απαράδεκτα».

Ζητεί διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης του Φαρμακονησίου και εφόσον υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Προσθέτει ότι, η Ελλάδα, ως προεδρία, οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης της ΕΕ, για τη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης, «αντί να επαναπαύεται στις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας».

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis