Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτική

Αμβρόσιος: 'Αθεος ο Τσίπρας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα, ενώ συχνές είναι και οι αναφορές του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή τη φορά αφορμή για το δηκτικό, έως λάβρο, σχόλιό του ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Άγιο Όρος.

Όπως αναφέρει και το romfea.gr, o κ. Αμβρόσιος ρωτήθηκε για το θέμα. Συγκεκριμένα η ερώτηση που του έγινε είχε να κάνει με ένα ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής σύμφωνα με το οποίο πριν από το δείπνο που παρέθεσαν οι μοναχοί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε προσευχή.

Η απάντηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ήταν η εξής: «Ανέγνωσα κι εγώ το σχετικό ρεπορτάζ και δοκίμασα μια μεγάλη απορία. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο Άγιο Όρος, σκέφθηκα. Υπάρχει περίπτωση να μη παρακαλέσεις το Θεό να ευλογήσει την τροφή σου, είτε επίσημο είτε ανεπίσημο είναι ένα δείπνο;

Αλλά στη συνέχεια ήλθαν στη σκέψη μου οι τιμές, με τις οποίες οι Μοναχοί του Αγίου Όρους υποδέχθηκαν τον δεδηλωμένο «άθεο» κ. Τσίπρα και τότε άρχισα να αγανακτώ! Την δήλωση αυτή είχε κάμει προ καιρού ο υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας συζεί παρανόμως!

Εξ όσων ακούονται, ούτε θρησκευτικό γάμο, ούτε όμως και πολιτικό, έχει κάμει! Τα παιδάκια του, επίσης, είναι αβάπτιστα! Οι Αγιορείτες, λοιπόν, είδαν τον κ. Τσίπρα να εισέρχεται μεν στο ναό, αλλά να μη κάνει το σημείο του Σταυρού!

Εξ όσων έγιναν γνωστά, κανείς από τους Αγιορείτες Μοναχούς δεν εξέφρασε τήν απορία του! Κανείς δεν άρπαξε την ευκαιρία για να του συστήσει, ότι πρέπει να αλλάξει τακτική. Κανείς δεν είχε το θάρρος να τον ελέγξει -ευγενικά και χριστιανικά πάντοτε- για την αθεΐα του! Κανείς δεν του είπε, ότι η αθεΐα είναι μια αρρώστια της ψυχής, ή –καλύτερα- μια βλακεία και τίποτε περισσότερο!

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 9ης Αυγούστου δημοσιεύεται ένα άρθρο με τίτλο «Η προσευχή ενός άθεου».

Εκεί μεταξύ άλλων σημειώνονται και τα εξής: "Όπως έλεγε ο Ράσελ, όποιος δηλώσει ότι δεν πιστεύει, δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτόν που δηλώνει ότι πιστεύει. Και οι δύο πιστεύουν σε κάτι...".

Δεν θέλω να πιστέψω, ότι το κοσμικό πνεύμα εισήλθε και στις ψυχές των Αγιορειτών Πατέρων. Τους σέβομαι και τους τιμώ!

Ταπεινά εν τούτοις φρονώ, ότι με την ευκαιρία της επισκέψεως του στο Άγιον Όρος έχασαν την ευκαιρία να διδάξουν τον κ. Τσίπρα, ότι η άρνηση της πίστεως στον μόνο αληθινό Θεό και Σωτήρα του κόσμου, τον Χριστό, είναι μια αφύσικη, μια δαιμονική κατάσταση!

Και συγχρόνως να τον οδηγήσουν στην μετάνοια. Για όλα αυτά, λοιπόν, διερωτώμαι: Μήπως άραγε το κοσμικό πνεύμα μπήκε για τα καλά και στο Άγιον Όρος»;

Πηγή

 

Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Γιώργος Παπανδρέου

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε και επίσημα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή".

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη μετέβη στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και συσκέφθηκε με τους συνεργάτες του. 

Νωρίτερα είχε ενημερώσει τηλεφωνικά την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία, όπως είναι γνωστό, νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό». «Η Φώφη Γεννηματά του ευχήθηκε καλη επιτυχία όπως και σε ολους τους υποψήφιους», όπως αναφερόταν από το Κίνημα Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ - Ανδρέας Λοβέρδος: Περιοδεία στην Κρήτη

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER