Ειδήσεις

Ελλάδα

Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: 'Ολες οι ενδείξεις λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα

«Όλες οι ενδείξεις μας λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ευρείες συμμαχίες με αριστερές και κοινωνικές δυνάμεις της Ευρώπης, συμμαχίες κατά της βαρβαρότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική του ομιλία στο Μιλάνο, έξω από την κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου Στατάλε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Ιταλών δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τόσο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, βασίζονται σε έναν λόγο που απευθύνεται στη νέα γενιά, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα, οι αιτίες τους, οι αντίπαλοι, σε Ελλάδα και Ιταλία, είναι κοινά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «στην περίοδο βαθιάς ύφεσης που περνάμε, να επιτραπεί στις χώρες του Νότου, οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να μην υπολογίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που επικρατεί στην Ιταλία, λόγω του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αττική και στον δήμο της Αθήνας.

Σήμερα το απόγευμα, ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν θα επισκεφθεί το Τορίνο, για ανοικτή ομιλία έξω από το πανεπιστήμιο.

Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα είναι ο κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης, με την οποία θα κλείσει την προεκλογική περίοδο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια.

Ελλάδα

Κέρκυρα: 29χρονη με κορωνοϊό γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι

μωρό βρέφος νοσοκομείο

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε σήμερα με καισαρική τομή στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, από την 29χρονη μητέρα του που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό.

 Μητέρα και βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση, στη Μονάδα Λοιμώξεων, με τηρούμενες αυστηρά όλες τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στο "βαθύ κόκκινο" ο Δήμος Ανωγείων - Προειδοποίηση για Ρέθυμνο και Χανιά

Κρήτη - κορωνοϊός: 74 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός – Σχολεία: Ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων εξετάζει το υπουργείο Παιδείας