Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.500 οι φορείς που θα μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ

tte.jpg
 clock 10:24 | 21/04/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Περίπου 1.500 φορείς του δημοσίου - δήμοι, περιφέρειες, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ανεξάρτητες αρχές, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις - καλούνται να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου μέσα από τη μετατροπή τους σε repos.

H Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη χθες από το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό, παραπέμπει στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, το οποίο τηρεί και δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

«Η κατάρτιση και τακτική ενημέρωση του Μητρώου Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αποτελεί υποχρέωση όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σωστή οριοθέτηση του θεσμικού τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτή προσδιορίζεται από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών (European System of Accounts -ESA), με βάση συγκεκριμένα κριτήρια» ανέφερε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή στο τέλος του έτους με αφορμή την κατάρτιση της νέας λίστας, η οποία συντάχθηκε με βάση το πρότυπο ESA 2010.

Αυτή η λίστα, που ισχύει από Σεπτέμβριο του 2014, περιλαμβάνει τα 1.500 ονόματα φορέων που πρέπει να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ οπως αναφέρει η naftemporiki.gr

εν εμπίπτουν οι εισηγμένες εταιρείες, οι εταιρείες που έχουν μπει σε διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και οι εταιρείες με διαθέσιμα που δεν επαρκούν καν για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου δεκαπενθημέρου. Σε ό,τι αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία η υπαγωγή είναι προαιρετική. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει τη λέξη «δύνανται» που σημαίνει ότι η τελική απόφαση ανήκει στις διοικήσεις.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis