Με βροχές και ισχυρούς ανέμους, που στην Κρήτη φτάνουν τα 8 μποφόρ, κάνουν σήμερα Κούλουμα οι 'Ελληνες. Η κακοκαιρία Χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Νότιοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία, όπου πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι αργά το βράδυ θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: στα ανατολικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1200 μετρά). Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία από τα δυτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.