Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουριστική επένδυση στην παραλία όπου έγινε η εισβολή του 1974 στην Κύπρο

Τουριστική επένδυση στην παραλία όπου έγινε η εισβολή του 1974 στην Κύπρο
 clock 19:25 | 19/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

 

Με ενοίκιο 49 χρόνων πέρασε στα χέρια του τουρκικού ομίλου Αλτίνμπας (Altinbas) η παραλία «πέντε μίλι» στην κατεχόμενη Κερύνεια, όπου το 1974 έγινε η απόβαση των τουρκικών στρατευμάτων και ξεκίνησε η εισβολή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο η παραλία -20 στρέμματα- δόθηκε με ενοίκιο από το παράνομο τουρκοκυπριακό καθεστώς στον τουρκικό όμιλο με την μέθοδο του ΒΟΤ ( στρατηγικού επενδυτή) για να κάνει επένδυση 100 εκ. δολαρίων σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Η Αλτίνμπας, όπως αναφέρεται, δραστηριοποιείται ήδη στα κατεχόμενα στο τομέα των κοσμημάτων, τον τραπεζικό με την Creditwest, αλλά και στον τομέα της ενέργειας με την εταιρεία Αλπέτ (Alpet) που διαθέτει και σταθμούς βενζίνης.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis