Skip to main content
ΔΙΕΘΝΗ
Οι Βρετανοί έχασαν ... εκατομμύρια λόγω Μουντιάλ στη Βραζιλία
Οι Βρετανοί έχασαν ... εκατομμύρια λόγω Μουντιάλ στη Βραζιλία
 clock 18:15 | 25/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Εκατοντάδες βρετανοί επενδυτές θα καταθέσουν νομικές προσφυγές με την ελπίδα να πάρουν πίσω τα λεφτά που έχασαν επενδύοντας σε γη στην Βραζιλία, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το euro2day.gr η λονδρέζικη εταιρία Pantheon Realty Consultants μεταξύ 2010 και 2013 προσέγγισε χιλιάδες επενδυτές, τους οποίους έπεισε να επενδύσουν σε κομμάτια γης στην Βραζιλία τα οποία, όπως ισχυριζόταν, θα εκτινάσσονταν σε αξία λόγω του Μουντιάλ. Όμως η αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου έβαλε «λουκέτο» στο βρετανικό website της επιχείρησης με αποτέλεσμα οι επενδυτές να χάσουν εκατομμύρια στερλίνες.

Το Pantheon έπεισε εκατοντάδες επενδυτές να επενδύσουν σε βραζιλιάνικα οικόπεδα τα οποία εμφάνιζαν ως «ώριμα για ανάπτυξη» και με τεράστιες δυνατότητες ανατίμησης χάρη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 αλλά και την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας της Βραζιλίας. Πάρα πολλοί αγόρασαν κομμάτια γης πληρώνοντας κατά μέσο όρο μερίδιο 10.000 στερλίνες για την επένδυσή τους. Όμως στα τέλη του περασμένου έτους πληροφορήθηκαν ότι το Pantheon θα ρευστοποιηθεί λόγω λογιστικής ανεπάρκειας.

Πολλοί βρετανοί επενδυτές δεν έχουν ακόμη λάβει καν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, ενώ άλλοι πληροφορήθηκαν ότι τα χωράφια που αγόρασαν αξίζουν το πολύ 200 ρεάλ Βραζιλίας, δηλαδή κάτι παραπάνω από 50 στερλίνες.

Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis