Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ιερά Σινδόνη και το μυστήριο του σεισμού 8,2 ρίχτερ στην Ιερουσαλήμ (video)

Image
Η Ιερά Σινδόνη και το μυστήριο του σεισμού 8,2 ρίχτερ στην Ιερουσαλήμ (video)
 clock 22:58 | 12/02/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Μία νέα θεωρία για το μυστήριο της Ιεράς Σινδόνης διατυπώνουν Ιταλοί επιστήμονες, σύμφωνα με τους οποίους, η αποτύπωση της εικόνας του Ιησού στο σάβανό του ενδεχομένως να ήταν αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά ισχυρού σεισμού 8,2 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το 33 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ. Χρονολογία που συμπίπτει με αυτήν της σταύρωσης του Θεανθρώπου.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσίευμαν στο επιστημονικό έντυπο «Meccanica», οι ειδικοί με επικεφαλής τον Αλμπέρτο Καρπιντέρι από το Πολυτεχνείο του Τορίνο, η ακτινοβολία νετρονίων που απελευθερώθηκε από το σεισμό, θα μπορούσε να είναι η αιτία που προκάλεσε την απεικόνιση του προσώπου και του σώματος του Ιησού επάνω στην Ιερά Σινδόνη.

 

Από το 1898, οπότε και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά, η Σινδόνη του Τορίνο, δεν έχει σταματήσει να απασχολεί πιστούς και επιστήμονες αναφορικά με την αυθεντικότητά της, ή το πώς ήταν δυνατό να αποτυπωθεί η εικόνα του Ιησού σε αυτή.

Μια πρώτη απάντηση δόθηκε το 1988, όταν, με τη βοήθεια ραδιοχρονολόγησης με άνθρακα-14, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το σάβανο ήταν ηλικίας μόλις 728 ετών.

Ωστόσο, άλλοι ερευνητές εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η πραγματική ηλικία της είναι πολύ μεγαλύτερη και ότι η μέτρηση του 1988 ενδέχεται να ήταν λάθος εξαιτίας της ακτινοβολίας νετρονίων και της αλληλεπίδρασής της με τον πυρήνα άλλων ατόμων για τη δημιουργία νέων ισοτόπων άνθρακα.

Μέχρι στιγμής, κανείς από τους ερευνητές δεν έχει καταφέρει να δώσει πειστική απάντηση για την προέλευση της ακτινοβολίας νετρονίων.

Η ομάδα του δρος Καρπιντέρι προχώρησε στην υπόθεση ότι κύματα πίεσης υψηλής συχνότητας τα οποία απελευθερώθηκαν από τον φλοιό της Γης κατά τη διάρκεια σεισμών αποτελούν την πηγή της επίμαχης ακτινοβολίας νετρονίων.

Σύμφωνα με τη νέα θεωρία, η ακτινοβολία που οφείλεται στον ιστορικό σεισμό του 33 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ, θα μπορούσε μέσω της αλληλεπίδρασής της με πυρήνες του αζώτου να συνδέεται με το απεικονιστικό αποτέλεσμα.

Με τον τρόπο αυτό, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει την «ακτινογραφία» της εικόνας του Ιησού επάνω στο λινό ύφασμα.

Ενώ εκτιμούν ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα ισοτόπων άνθρακα-14 επάνω στις ίνες του λινού υφάσματος, κάτι που εξηγεί και το «μπέρδεμα» με την ηλικία της Σινδόνης στις μετρήσεις του 1988...

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis