Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επέστρεψε στη χώρα του, φωτοειδησεογράφος της Μιλιέτ που είχε απαχθεί στη Συρία

Επέστρεψε στη χώρα του, φωτοειδησεογράφος της  Μιλιέτ που είχε απαχθεί στη Συρία
 clock 11:04 | 06/01/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Επέστρεψε στην Τουρκία ένας φωτογράφος της εφημερίδας Μιλιέτ που κρατούνταν εδώ και εβδομάδες όμηρος από εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία, αφού αφέθηκε ελεύθερος χθες Κυριακή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα.

«Κάθε βράδυ ονειρευόμουν ότι θα απελευθερωθώ. Δεν πιστεύω ότι πλέον είμαι ελεύθερος», δήλωσε ο Μπινιαμίν Αϊγκίν στον τουρκικό Τύπο μόλις επέστρεψε στην πατρίδα του.

«Πιστεύω ότι στην απαγωγή μου εμπλέκονται ομάδες που συνδέονται με την αλ Κάιντα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο φωτοειδησεογράφος αφέθηκε ελεύθερος χθες Κυριακή και περάσε από το μεθοριακό φυλάκιο του Τσιλβεγκοζού συνοδευόμενος από μέλη των ειδικών δυνάμεων των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, που είχαν εισέλθει περίπου 20 χιλιόμετρα στο συριακό έδαφος για να τον παραλάβουν, αναφέρει η Μιλιέτ.

Περίπου εκατό δημοσιογράφοι είχαν διαδηλώσει χθες στην Κωνσταντινούπολη ζητώντας την απελευθέρωσή του.Συνολικά 25 δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF), ενώ περισσότεροι από 30 έχουν πέσει θύματα απαγωγής.

Εξτρεμιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα, όπως το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, φέρονται να κρατούν πολλούς από αυτούς, όπως και πολλούς σύρους πολίτες.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis