Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταξίδι διαρκείας στο διάστημα για δύο αστροναύτες

Ταξίδι διαρκείας στο διάστημα για δύο αστροναύτες
 clock 14:30 | 23/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Mikhail Kornienko και ο Scott Kelly ετοιμάζονται να επιβιβαστούν τον πύραυλο Soyuz, για το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει πραγματοποιηθεί στο διάστημα

Στόχος τους είναι να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τις μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη. 

Ο πύραυλος θα απογειωθεί από το Καζακστάν τον Μάρτιο και θα επιστρέψει στη Γη μετά από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η παραμονή για έναν μήνα στο διάστημα θα οδηγήσει τους επιστήμονες σε ασφαλή συμπεράσματα, για το τι μπορεί να υποστεί το ανθρώπινο σώμα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Ο Scott Kelly αναφέρει "Αν είναι να πάμε στον Άρη, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα, το πώς συμπεριφέρεται το σώμα μας σε μία τόσο μεγάλη περίοδο στο διάστημα. Κι αυτή είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να το μοιάσουμε". 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis