Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Νέα ανακάλυψη: Κατασκευασμένα κύτταρα «μπλοκάρουν» τον ιό HIV

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν εισάγει σε 12 άτομα, μηχανικά κύτταρα που έχουν την ικανότητα να αντιστέκονται στον ιό. Οι ερευνητές, εγκωμιάζουν το εγχείρημα, ως ένα βήμα που ανοίγει το δρόμο για την οριστική θεραπεία του HIV.

Για την επίτευξη της νέας αυτής μεθόδου, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία του «μοριακού ψαλιδιού» για να τροποποιήσουν τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Η μετάλλαξη αυτή, έκανε τον οργανισμό του ανθρώπου πιο ανθεκτικό στον ιό μιας και δε μπορούσε να εισέλθει εντός των κυττάρων για να τα προσβάλει.

Έπειτα από συνεχή παρατήρηση της εξέλιξης της κατάστασης του ανοσοποιητικού των 12 ατόμων, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι επιτέλους έχουν βρει την πανοπλία κατά του AIDS. 6 από τους 12 ασθενείς μάλιστα σταμάτησαν την αγωγή στην οποία είχαν υποβληθεί καθώς φαινόταν πως η κατάσταση τους άρχισε να βελτιώνεται. Στους 4 από αυτούς, ο ιός HIV φαίνεται πως άρχισε να υποχωρεί. Μέτα από σύντομο χρονικό διάστημα όμως, επανεμφανίστηκε σε όλους, με τους ερευνητές όμως να θεωρούν ότι πλέον έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου που θα τους δώσει και τη λύση για την πολυπόθητη θεραπεία. 

Τεχνολογία

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» - «Επεσαν» ιστοσελίδες, προβλήματα σε Airbnb, HSBC και Amazon

υπολογιστές

Στις 911 ανήλθαν οι ιστοσελίδες ανα τον κόσμο που επηρεάστηκαν από μεγάλη διακοπή στη διαδικτυακή σύνδεση.

Ιστότοποι λιανικής πώλησης, οικονομικών υπηρεσιών, μεταφορών και ταξιδιωτικού περιεχομένου, επηρεάστηκαν από το «μπλακ άουτ». Η διαδικτυακή μηχανή επίλησης προβλημάτων Down Detector ξεκίνησε να καταγράφει τουλάχιστον 50 ιστοσελίδες που παρουσίασαν πρόβλημα.

Το πρόβλημα φέρεται να οφείλεται σε ζήτημα DNS των σέρβερ της Akamai, παρόχου υπηρεσιών περιεχομένου, κυβερνοασφάλειας και cloud. Ανάμεσα στις ιστοσελίδες που επηρεάστηκαν οι Costco, Airbnb, US Bank, UPS, Fox News, American Airlines, Delta Airlines, AT&T, Groupon, Expedia, HBO Max και TikTok.

Αναλυτικά οι ιστοσελίδες που «έπεσαν»: 

PlayStation Network
HSBC
Steam
Barclays
Lloyds Bank
Halifax
Airbnb
TSB
Call of Duty
Warframe
Channel 4
Waitrose
Sky Bet
Xero
EA
ITV
British Airways
Tesco Bank
LastPass
Fifa
Argos
John Lewis
UPS
McDonalds
Premiere Inn
Fortnite
Cloudfare
123 Reg
Credit Karma
Nvidia
Bank of Scotland
Now TV
Barclaycard
Amazon Web Services
Sainsbury's Bank
Epic Games Store
Aldi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα πίσω από διαδικτυακές απάτες «μαμούθ»

Lockdowns: Εκτίναξαν τη ζήτηση για γρήγορο Διαδίκτυο

Κορωνοϊός: Σχεδόν διπλασιάστηκε ο εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο στα lockdown