Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

Κι όμως ο Μπιλ Γκέιτς ζηλεύει τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς βρέθηκε στο "Ask me everything" ένα πλαίσιο της ενότητας των social media. Παρόλο που δεν προχώρησε σε αποκαλυπτικές δηλώσεις ο 59χρονος μεγιστάνας παραδέχτηκε κάτι που μετανιώνει ενώ δεν έλειψαν τα κοπλιμέντα στον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ.

Πιο συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνει εκείνος απάντησε: «Αισθάνομαι ανόητος που δεν έμαθα ξένες γλώσσες. Έκανα λατινικά και Ελληνικά στο Λύκειο, παίρνοντας μάλιστα και καλούς βαθμούς. Βοήθησαν να εμπλουτίσω το λεξιλόγιό μου, αλλά θα ήθελα να ήξερα Γαλλικά ή Αραβικά ή Κινέζικα. Πάντα ελπίζω ότι θα βρω χρόνο να το κάνω μια μέρα- ίσως να μάθω Γαλλικά που είναι πιο εύκολα. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έμαθε την κινεζική γλώσσα και μπόρεσε να επικοινωνήσει με Κινέζους φοιτητές. Είναι απίστευτο».

Ανέφερε επίσης ότι του αρέσει η σάλτσα μπάρμπεκιου αλλά και ότι έχει δύο σκυλιά των οποίων τα ονόματα είναι Oreo και Nilla.

Τεχνολογία

Viber: Νέα λειτουργία για να βρίσκετε πιο εύκολα μηνύματα

viber

Tο Viber, η γνωστή εφαρμογή μηνυμάτων, ανακοίνωσε μια νέα σειρά λειτουργιών που θα επιτρέψουν στους χρήστες να βρίσκουν εύκολα τα πιο σημαντικά μηνύματα μέσα σε μια επιχειρηματική συνομιλία και να απαντούν σε όποιο από αυτά επιθυμούν, όταν επικοινωνούν με κάποια εταιρεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Viber επέκτεινε τη λειτουργία «καρφιτσώματος στην κορυφή»: Για να μη χάνεται κάποια σημαντική πληροφορία μέσα στη συνομιλία, οι χρήστες πλέον μπορούν να καρφιτσώνουν ένα επιλεγμένο μήνυμα στην κορυφή μιας επιχειρηματικής συνομιλίας, ή να χρησιμοποιήσουν την άλλη λειτουργία που παρουσιάστηκε πρόσφατα, να καρφιτσώνουν δηλαδή ολόκληρη τη συνομιλία στην κορυφή της λίστας των συνομιλιών τους (όπως και με μια κανονική συνομιλία με φίλους).

Με τη λειτουργία «καρφιτσώματος στην κορυφή» οποιοδήποτε σημαντικό μήνυμα θα παραμένει σε εύκολα προσβάσιμο σημείο, για παράδειγμα, ένας πελάτης που κανονίζει εξετάσεις σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο ή που κάνει κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στο συγκεκριμένο μήνυμα που περιέχει πληροφορίες για το ραντεβού του ή για την κράτησή του.

Το Viber πρόσφατα ανακοίνωσε κι άλλες λειτουργίες
 

Εκτός από τα παραπάνω, οι χρήστες πλέον μπορούν να απαντούν στα μηνύματα που επιλέγουν μέσα σε μια επιχειρηματική συνομιλία, κάτι που τους επιτρέπει να ακολουθούν πιο εύκολα τη ροή της συζήτησης. Για παράδειγμα, σε μια ενεργή συνομιλία με ένα κατάστημα με πολλές παραγγελίες, ο πελάτης μπορεί πλέον να απαντήσει σε ένα συγκεκριμένο μήνυμα, ώστε να είναι σίγουρος ότι θα δεν υπάρξει κάποιο μπέρδεμα με άλλη παραγγελία.

Σύμφωνα με τη στατιστική, το 56% των χρηστών προτιμούν να στέλνουν μηνύματα στις εταιρείες από το να τις καλούν τηλεφωνικά. Το Viber πρόσφατα ανακοίνωσε κι άλλες λειτουργίες κοινοποίησης αρχείων, φωτογραφιών και βίντεο, χάρη στις οποίες οι χρήστες μπορούν να στείλουν αρχεία μεγέθους ως και 200 ΜΒ στις επιχειρήσεις. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να κτίζουν μια πιο βολική και με περισσότερο νόημα επικοινωνία με τους χρήστες, προσφέροντάς τους την εξυπηρέτηση που χρειάζονται. Όλα τα αρχεία που κοινοποιούνται μεταξύ επιχειρήσεων και χρηστών προστατεύονται από κρυπτογράφηση in transit.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Twitter θα επιτρέπει να επιλέγεις ποιος θα απαντά στα tweets

Προσοχή στους γονείς: Ακόμα ένα παιδί πέθανε από… πρόκληση στο TikTok

Το Netflix ετοιμάζει υπηρεσία gaming