Ειδήσεις

Διεθνή

Πολιτισμός

Τεχνολογία

18χρονος κέρδισε διαγωνισμό προγραμματισμού της Google!

Ένας 18χρονος από τη Λευκορωσία κέρδισε το Google Code Jam την Παρασκευή, βγάζοντας εκτός 26 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο. Ήταν η πρώτη του προσπάθεια στον ετήσιο αυτό διαγωνισμό προγραμματισμού της Google. 

O Gennady Korotkevich πήρε 15,000 δολάρια σε μετρητά για τη νίκη του. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν πέτυχε τέλειο σκορ σε οποιοδήποτε από τα προβλήματα, τα οποία οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να λύσουν "γράφοντας" προγράμματα για τον υπολογιστή. 

Η τετράωρη δοκιμασία πραγματοποιήθηκε στο Google LAX την Παρασκευή το απόγευμα. Οι διαγωνιζόμενοι προέρχονταν από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Κορέα, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία και, φυσικά, τη Λευκορωσία. 

Ο Gennady Korotkevich έγινε 18 φέτος, και κατάφερε να πάρει μέρος στο Code Jam. Είχε συμμετάσχει και το περασμένο έτος, αλλά δεν ήταν αρκετά μεγάλος για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό.
Σχεδόν 20.000 προγραμματιστές διαγωνίστηκαν σε τέσσερις γύρους και 25 ήταν οι φιναλίστ. Δεύτερη θέση πήγε στην Evgenii Kapun, Ρωσία ενώ ο  Yuzhou Gu από την Κίνα πήρε το χάλκινο.