Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκωδικοποιήθηκε η ... "γλώσσα" των μωρών

Image
Αποκωδικοποιήθηκε η ... "γλώσσα" των μωρών
 clock 10:36 | 27/05/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

 Τη "γλώσσα" των νεογέννητων μωρών Dunstan, που δεν γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς, τους πέντε ήχους που κάνουν τα βρέφη, όταν θέλουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, "αποκωδικοποιεί" η Σορίνα Μοϊσέσκου, η οποία ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Παλαγία της Αλεξανδρούπολης, μαζί με τον σύζυγο και την τρίχρονη κόρη της.

   Μάλιστα, την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιήσει σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης το πρώτο σεμινάριο "διδασκαλίας" της συγκεκριμένης "γλώσσας" και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις, όπως την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

   Η 43χρονη δηλώνει η μοναδική πιστοποιημένη εισηγήτρια της "γλώσσας" των νεογέννητων μωρών Dunstan για την Ελλάδα και τη Ρουμανία και υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ξεκίνησε αυτή τη "δραστηριότητα" αφού πρώτα, εφάρμοσε αυτή την "τακτική" στο δικό της παιδί.

   "...Είναι πολιτική της εταιρείας Dunstan να το δοκιμάσουμε (τη γλώσσα) εμείς σαν γονείς, να την αποδεχθούμε, να δούμε την αποτελεσματικότητά της και, αν μας αρέσει, στη συνέχεια προχωράμε στα επόμενα βήματα, δηλαδή την εκπαίδευση, εξέταση και τελικά την πιστοποίηση" σημείωσε.

   Η "γλώσσα" των νεογέννητων μωρών Dunstan είναι το πρώτο σύστημα αποκωδικοποίησης του κλάματος των βρεφών και ξεκίνησε το 2006, από την Priscilla Dunstan στην Αυστραλία, όταν έφερε στον κόσμο τον γιο της Thomas.

   Με τη "μέθοδο" αυτή, η κ. Μοϊσέσκου βρήκε το "μαγικό ραβδί" που την απάλλαξε από το άγχος, έδιωξε τις αγωνίες και κατάφερε να μεγαλώσει με ηρεμία και ψυχραιμία το μικρό της κοριτσάκι, αφού -όπως λέει- γνώριζε ότι ο κάθε ήχος αντιστοιχούσε σε συγκεκριμένη ανάγκη και έτσι ανταποκρινόταν σωστά, άμεσα και αποτελεσματικά κάθε φορά που η κόρη της, της... μιλούσε.

   "Εμένα με βοήθησε πολύ (η γλώσσα). Δεν έκλαιγε η κόρη μου (...) Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς μπορείς να κοιμηθείς και γνωρίζεις τον λόγο για τον οποίο κλαίει το παιδί σου. Ανταποκρίνεσαι σωστά και έτσι το παιδί κλαίει λιγότερο και είναι πιο ήρεμο" επεσήμανε.

   Η ίδια, συνεργάτης της εταιρείας Dunstan με έδρα την Αυστραλία, ανέφερε ότι, ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε τη "διδασκαλία" της "γλώσσας" αυυτής στην Ελλάδα ήταν "ο ενθουσιασμός μου να βοηθήσω άλλες μαμάδες και οικογένειες". Συμπλήρωσε δε ότι, με τη μέθοδο αυτή, μαμάδες και μπαμπάδες απελευθερώνονται από το στρες και ενδυναμώνουν την σχέση τους και την οικογενειακή τους ισορροπία. Ακόμα και μπαμπάδες συμμετέχουν περισσότερο ενεργά και βοηθούν τις μαμάδες το πρώτο διάστημα από τη στιγμή που το νεογέννητο μωρό τους έρθει στο σπίτι, σημείωσε.

   "Ο άντρας μου ήξερε τι να κάνει [...]. Υπάρχει όφελος για την οικογενειακή ισορροπία, καθώς ενώνεται η οικογένεια και υπάρχει ηρεμία στο σπίτι" πρόσθεσε.

   Για την κ. Μοισέσκου, όπως η ίδια τόνισε, η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και, επίσης, η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και ζώων ήταν σταθερή ενασχόληση τα προηγούμενα χρόνια και την "οδήγησαν" να γίνει εκπαιδεύτρια αλόγων. Σήμερα, έχει ένα κέντρο εναλλακτικής ιππασίας στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης.

   Όταν έμεινε έγκυος, τα σεμινάρια και τα μαθήματα "Ας μιλήσουμε στη γλώσσα των αλόγων" (στις ΗΠΑ) οδήγησαν αβίαστα στο "Ας μιλήσουμε βρεφικά".

   Στη διάρκεια αυτών των σεμιναρίων, είδε τη διαφήμιση για τη "γλώσσα" των μωρών και -όπως σημείωσε- "είπα στον εαυτό μου, όταν παντρευτώ και θα κάνω παιδί, θα το κάνω κι εγώ". Έτσι, όταν έμεινε έγκυος, τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό της, έμαθε τη "γλώσσα" και ήταν έτοιμη για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη... πρόκληση: ένα νεογέννητο στο σπίτι. "Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχα ένα ήρεμο μωρό" σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι με τη μέθοδο Dunstan κατάφερε να "συνομιλήσει" με επιτυχία με το νεογέννητο κοριτσάκι της.

   Η κ. Μοισέσκου δημιούργησε τον ισότοπο www. dunstanbaby.gr, στον οποίο υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους και, επίσης, προχώρησε στον υποτιτλισμό του DVD που διατίθεται από την εταιρεία (σε ελληνικούς υπότιτλους), ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν.

   Η "γλώσσα" των νεογέννητων μωρών Dunstan

   Τα βρέφη επικοινωνούν με τον δικό τους "κώδικα" και με τη μέθοδο Dunstan, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν άμεσα τις ανάγκες τους, ερμηνεύοντας τους ήχους και τα κλάματα των μωρών τους. Με αυτόν τον τρόπο θα ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες τους.

   Όπως εξήγησε η κ. Μοϊσέσκου, κάθε βρέφος μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών επικοινωνεί με πέντε διαφορετικούς ήχους που υποδηλώνουν την πείνα, την κούραση, την ανάγκη του να ρευτεί, την ύπαρξη αέρα στα έντερα και δυσφορίας.

   Οι ήχοι, οι "λέξεις" των βρεφών, το σύστημα Dunstan δουλεύει επειδή βασίζεται στα αντανακλαστικά, είπε η κ. Μοϊσέσκου και πρόσθεσε ότι, "δεν έχει σημασία ποια γλώσσα μιλούν οι γονείς του, όλα τα μωρά του κόσμου έχουν την ίδια 'γλώσσα' για να μπορούν να εκφράζουν τις ανάγκες τους".

   Στο πρώτο σεμινάριο για τη "γλώσσα" Dunstan θα συμμετάσχουν μέχρι και 15 άτομα. Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 29 ευρώ για ένα άτομο και για τον σύζυγο η σύντροφο παρέχεται έκπτωση 50%.

   Λίγα λόγια για την Σορίνα Μοϊσέσκου

   Η Σορίνα Μοϊσέσκου -σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιογραφικό της σημείωμα- γεννήθηκε στο Βουκουρέστι, αποφοίτησε από την Ακαδημία Οικονομικών Σπουδών της Ρουμανίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία Παρίσι- (ISG Business School Paris) και στη Λιλ (L'Université Lille 1). Μιλάει άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και σε επίπεδο συνεννόησης ελληνικά και ιταλικά.

   Ύστερα από πολλά χρόνια εργασίας στον τομέα διοργάνωσης εκδηλώσεων, έφυγε από τον κόσμο των επιχειρήσεων, προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρό της και να αφιερωθεί τον εαυτό της σε ένα πάθος ζωής, τα άλογα. Ένας άλλος τομέας ενδιαφέροντος για τη Σορίνα Μοϊσέσκου είναι η μελέτη των εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας των ανθρώπων και των ζώων. Είναι πιστοποιημένη εισηγήτρια απελευθέρωσης των εγκλωβισμένων συναισθημάτων (The Emotion Code), μια αμερικανική μέθοδος απελευθέρωσης των αρνητικών συναισθημάτων, που έχουν παγιδευτεί στο σώμα μας. Ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του 2008.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis