Κόσμος

Βρετανία: Σέρφερ σώθηκε μετά από 32 ώρες στη θάλασσα

σερφερ

Σε απόσταση 13 μιλίων από τη στεριά, ανοικτά των δυτικών ακτών της Σκωτίας, και αφού πέρασε 32 ώρες μέσα στο νερό, εντοπίστηκε ένας νεαρός σέρφερ τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η βρετανική ακτοφυλακή.
Ο 22χρονος Μάθιου Μπράις βγήκε με τη σανίδα του στα ανοιχτά του Κάμπελταουν την Κυριακή, προκειμένου να εξασκήσει το αγαπημένο του χόμπι.
Ωστόσο, ενώ η νύχτα πλησίαζε, ο 22χρονος δεν είχε επιστρέψει, με τους οικείους του να τον αναζητούν και τις αρχές να κινητοποιούνται για τον εντοπισμό του.
Τελικά, και ενώ οι ελπίδες για βρεθεί σώος εξανεμίζονταν, ο νεαρός άνδρας από τη Γκλασκώβη εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από σωστικό ελικόπτερο έχοντας ακόμη μαζί του τη σανίδα του σερφ.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο σέρφερ φορούσε την κατάλληλη στολή, κάτι που πιθανώς τον βοήθησε να επιβιώσει για τόσες ώρες στη θάλασσα, παρά την υποθερμία που υπέστη.
Ο ίδιος, σε γραπτή του δήλωση, χαρακτήρισε ήρωες τους διασώστες του.

Κόσμος

Τυνησία: Η ΕΕ ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας

τυνησία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα «την αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας το συντομότερο δυνατό» στην Τυνησία μετά την αναστολή του κοινοβουλίου και την αποπομπή του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της χώρας Κάις Σάγεντ.

«Ζητάμε να επαναληφθεί η κοινοβουλευτική δραστηριότητα, να γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας (..) Η διατήρηση της δημοκρατίας και της σταθερότητας της χώρας αποτελούν προτεραιότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί με τη μέγιστη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Τυνησία. Η πρόσδεση της χώρας στις δημοκρατικές αξίες, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει να διαφυλάσσονται, ενώ παράλληλα να εισακούγονται οι επιθυμίες και οι προσδοκίες του λαού της Τυνησίας», τόνισε ο Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ επανέλαβε «τη σημαντική στήριξη της Ένωσης και των κρατών μελών της προς την Τυνησία στο πλαίσιο της ευρείας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Κούβα καταγγέλλει ότι η πρεσβεία της στο Παρίσι δέχτηκε επίθεση με μολότοφ

Λεβερκούζεν: Σοβαρά τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη σε εργοστάσιο (βίντεο)

Αλβανία: Έκλεψαν οστά Ελλήνων ηρώων του 1940!