Κόσμος

Συνελήφθη ένας από τους αρχηγούς του ISIS στον Λίβανο

τζιχαντιστες

Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε έναν εκ των αρχηγών του Ισλαμικού Κράτους και 11 ακόμη τζιχαντιστές στη διάρκεια εφόδου σήμερα τα ξημερώματα κοντά στην πόλη Αρσάλ στη συριακή μεθόριο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Ο Άχμαντ Γιουσέφ Αμούν, ένας εκ των αρχηγών του ΙΚ, τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών στη διάρκεια της εφόδου. Ο λιβανέζικος στρατός κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα από όπλα και ζώνες με εκρηκτικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το 2014, η πόλη Αρσάλ δέχτηκε μαζική επίθεση τζιχαντιστών του ΙΚ και του Μετώπου αλ Νόσρα, το οποίο συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να κρατεί εννέα λιβανέζους στρατιώτες τους οποίους είχε απαγάγει η οργάνωση στη διάρκεια της επίθεσης.
Πηγή: ΑΠΕ

 

Κόσμος

Μπάιντεν: Θέλει παράταση της συνθήκης START για τα πυρηνικά για άλλα πέντε χρόνια

Τζο Μπάιντεν

Ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επιδιώξει να επεκτείνει τη συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, START για πέντε χρόνια, ανέφερε η Washington Post την Πέμπτη, επικαλούμενη ανώτερους αξιωματούχους στις ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών του Μπάιντεν, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε την Τρίτη στο Κογκρέσο ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να επεκτείνει τη βασική πυρηνική συνθήκη που λήγει στις 5 Φεβρουαρίου. Το Κρεμλίνο την Τετάρτη δήλωσε ότι θα υποδεχόταν θετικά πιθανή παράταση.

Η Νέα Συνθήκη START που υπεγράφη το 2010 περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αναπτύξουν. Η μη παράταση της ισχύος της Συνθήκης θα αφαιρούσε τον κύριο πυλώνα που διατηρεί την ισορροπία των πυρηνικών όπλων μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο έντασης στις ήδη τεταμένες σχέσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ - Μια ομογενής στον Λευκό Οίκο: Πώς η Τζεν Ψάκι έγινε η εκλεκτή του προέδρου Μπάιντεν

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ικανοποίηση για τις δύο αποφάσεις του Τζο Μπάιντεν