Κόσμος

Συναυλία των «Eagles of Death Metal» για τα θύματα του Μπατακλάν

eaglesofdeath

«Καλησπέρα Παρίσι, είμαστε έτοιμοι». Με τα λόγια αυτά ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Eagles of Death Metal», Τζέσι Χιούγκς υποδέχτηκε το κοινό του Παρισιού για να ολοκληρωθεί η συναυλία που έμεινε στη μέση, με τον πιο τραγικό τρόπο τον περασμένο Νοέμβριο, στο θέατρο Μπατακλάν. 
Τότε κι ενώ η μπάντα ήταν στη σκηνή, τρομοκράτες εισέβαλαν στο χώρο και κατάφεραν να σκοτώσουν 90 άτομα και να τραυματίσουν δεκάδες ακόμα. Για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης αλλά και για τους επιζώντες εκείνης της βραδιάς η καλιφορνέζικη μπάντα επέστρεψε όπως είχε υποσχεθεί στο Παρίσι.
Η παράσταση τα είχε όλα, φόβο, συγκίνηση, οργή και πόνο και συχνά τα μέλη του συγκροτήματος δάκρυζαν πάνω στη σκηνή, ενώ ψυχολόγοι βρίσκονταν στο θέατρο για να παράσχουν βοήθεια στο κοινό αν προέκυπτε ανάγκη.

Κόσμος

Ελπιδοφορος: Εξέφρασε ευγνωμοσύνη «για την εκτίμηση Μπάιντεν στην Ορθόδοξη Εκκλησία»

ελπιδοφόρος

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μοιράστηκε τις θερμές ευχές για το Πάσχα που απηύθυνε με δήλωσή του προς όλους τους φίλους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζόζεφ Μπάιντεν, με την Πρώτη Κυρία, Τζιλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τον χαιρετισμό του Αμερικανού Προέδρου ως ένα μήνυμα που αντανακλά την κοινή ελπίδα όλων των ανθρώπων για τον θρίαμβο του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Εξέφρασε, μάλιστα, την ευγνωμοσύνη του προς τον Τζόζεφ Μπάιντεν για τις αξίες της πίστης που ενστερνίζεται και για την εκτίμησή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη σύσταση των «Γερουσιαστών για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό», ανακοίνωσε ο Ελπιδοφόρος

Εμβόλια: Διχασμένοι οι ηγέτες της ΕΕ για την άρση της πατέντας

Σύνοδος Κορυφής: Πολωνία και Ουγγαρία αντιτάχθηκαν στη χρήση του όρου «ισότητα των φύλων»