Κόσμος

Ρωσία: Επικίνδυνη η κατάσταση στην Τουρκία για τη διεθνή σταθερότητα

μοσχα

Η Μόσχα εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία, εκτιμώντας ότι εγκυμονεί κινδύνους για την διεθνή σταθερότητα αλλά και την σταθερότητα στην περιοχή. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επίσης τονίζεται η πρόθεση της Μόσχας να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις και να συνδράμει από κοινού με την τουρκική ηγεσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατία.
Η ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, έχει ως εξής: 
«H Μόσχα εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκική Δημοκρατία. Η όξυνση της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στο πλαίσιο των υπαρχόντων σ' αυτή τη χώρα τρομοκρατικών απειλών και της ένοπλης σύγκρουσης στην περιοχή (Συρία σ.σ) συνιστά αυξημένο κίνδυνο για τη διεθνή και την περιφερειακή σταθερότητα.
Απευθύνουμε έκκληση στο λαό και τι αρχές να επιλύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα χωρίς βία, σεβόμενοι τη συνταγματική τάξη.
Επιβεβαιώνουμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε εποικοδομητικά και από κοινού με την νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία της Τουρκικής Δημοκρατίας προς το συμφέρον της προώθησης των διμερών σχέσεων προς όφελος των λαών των χωρών μας και να αναζητήσουμε αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης των επίκαιρων διεθνών ζητημάτων, πρωτίστως εκείνων που συνδέονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής.
Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται ενεργές προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται στην Τουρκία. Ιδιαίτερα στο γενικό προξενείο της ρωσικής ομοσπονδίας έχει δημιουργηθεί επιτελείο αντιμετώπισης της κρίσης. Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται συνεργάτης του γενικού προξενείου. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στους Ρώσους πολίτες κάθε αναγκαία συνδρομή».

Κόσμος

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα σε θερμοκρασίες ψυγείου

pfizer εμβόλιο

Μέχρι ένα μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες).

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

ειδησεις σημερα

Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Το απαραίτητο έγγραφο για κάθε επιβάτη

Self-test: Με χειρόγραφη βεβαίωση στα σχολεία,αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα

Κορωνοϊός- Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου