Κόσμος

Ρώμη και Τύνιδα συμφώνησαν στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης

09-133920romatunisia.jpg

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο και ο Τυνήσιος ομόλογός του Χεμάιες Τζινάουι υπέγραψαν σήμερα μια συμφωνία ενισχυμένης συνεργασίας, η οποία προβλέπει κυρίως την ενίσχυση της καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης.

Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει επίσης τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ανάπτυξης, πολιτισμού, υγείας, μεταφορών, πανεπιστημιακών ανταλλαγών και την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Προβλέπει επίσης το πλαίσιο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, «προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η παράτυπη μετανάστευση και η διακίνηση ανθρώπων και να ενισχυθούν τα σύνορα», σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ιταλία και Τυνησία «ενεργούν από κοινού για να εμποδίσουν τους διακινητές ανθρώπων στην κεντρική Μεσόγειο», δήλωσε ο Αλφάνο απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Στο μεταξύ χθες έγινε γνωστό ότι η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιταχύνει και να αυξήσει τις
απελάσεις μεταναστών που δεν έχουν δικαίωμα να μείνουν στη χώρα και θα εγκαινιάσει νέα κέντρα κράτησης για τα πρόσωπα που επαναπατρίζονται, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κόσμος

Συνάντηση Ελπιδοφόρου - Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Αναστασιάδης Ελπιδοφόρος

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είχε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 20 λεπτά, πραγματοποιήθηκε στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στα Η.Ε.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού. Συνεπώς, μετά τις επεξηγήσεις, αν θέλετε, την απολογία του Σεβασμιότατου, θεωρώ ότι το θέμα έληξε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή Αναστασιάδη για την Τουρκία και αιχμές στον ΟΗΕ: Απέτυχε να εφαρμόσει τα ψηφίσματα

Μητσοτάκης από ΟΗΕ: Μήνυμα σε Τουρκία για προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

Τουρκία: Προκλητική Navtex για έρευνες μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης

ESPA BANNER