Κόσμος

Πρόλαβαν τους πιλότους πριν να πετάξουν ... σουρωμένοι!

αεροπλάνο

Δυο πιλότοι της United Airlines συνελήφθησαν και πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς κατηγορούνται ότι ετοιμάζονταν να πετάξουν από Γλασκώβη για Νέα Υόρκη υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Το περιστατικό συνέβη μόλις ενάμιση μήνα αφότου δύο καναδοί πιλότοι συνελήφθησαν στο ίδιο αεροδρόμιο επίσης επειδή είχαν καταναλώσει αλκοόλ πριν από την προγραμματισμένη πτήση τους. 

Οι Αρχές του αεροδρομίου προχώρησαν σε έλεγχο των δύο πιλότων της United Airlines, ηλικίας 35 και 45 ετών, έπειτα από αναφορά. 

Αμφότεροι κρίθηκαν ανίκανοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και απομακρύνθηκαν από την εταιρεία, που σε ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη από τους 141 επιβάτες, οι οποίοι πέταξαν τελικά για Νέα Υόρκη με νέο πλήρωμα και καθυστέρηση 10 ωρών.

Κόσμος

Τουρκία: Πάνω από 65% των πολιτών λένε ότι η χώρα έχει πάρει λάθος δρόμο

τουρκια

Πάνω από το 65% των Τούρκων πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με μια νέα έρευνα σχετικά με τις παγκόσμιες ανησυχίες των πολιτών ανά χώρα της εταιρείας Ipsos.

Οι Τούρκοι πολίτες βλέπουν την ανεργία και τη φτώχεια ως τις μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας (36%) συγκριτικά με τον κορωνοϊό (33%), διαπίστωσε η έρευνα του «Ipsos the World» τον Φεβρουάριο, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου ο κορoνοϊός παραμένει ο νούμερο ένα προβληματισμός.

Πάντως, η τουρκική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ένα πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της λίρας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα 

Βρετανία: Εντυπωσιακή ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (βίντεο)

Ινδία: Φύλακας ζωολογικού κήπου χαστουκίζει ανήλικο (Βίντεο)

Κορωνοϊός - Γαλλία: Αντιδρά στους διασυνοριακούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς της Γερμανίας