Κόσμος

Πέντε νεκροί μετανάστες στη Μεσόγειο

μεσόγειος - μετανάστες

Πέντε μετανάστες έχασαν την Πέμπτη τη ζωή της, ενώ 534 διασώθηκαν από το ιταλικό λιμενικό σώμα την Πέμπτη, σε σειρά επιχειρήσεων στη Μεσόγειο.

Σκάφη του ιταλικού και του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως και τέσσερα πλοία οργανώσεων αρωγής, συμμετείχαν στις αποστολές διάσωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την 9η Αυγούστου, 100.244 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, πολλοί από τους οποίους αναχώρησαν από τη Λιβύη.
 

Κόσμος

Κορωνοϊός - Ρωσία: Πάνω από 34.000 κρούσματα και 997 θανάτοι σε μία μέρα

ρωσια

Η Ρωσία κατέγραψε 34.303 νέα κρουσματα κορωνοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αριθμό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, έδειξαν σήμερα τα δεδομένα της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ανακοινώθηκαν επίσης 997 θάνατοι από την Covid-19, πέντε λιγότεροι από το χθεσινό αριθμό ρεκόρ των 1.002.

Οι τελευταίοι θάνατοι από τον κορονοϊό αύξησαν το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 223.312, σε σύνολο σχεδόν 8 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Οι ρωσικές αρχές αποδίδουν την αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων στο βραδύ ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας, που ανάγκασε το υπουργειο Υγείας να ζητήσει από συνταξιούχους εμβολιασμένους γιατρούς να επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

ειδησεις σημερα

Βόλγκανγκ Σόιμπλε: Από πρωταγωνιστής στα μετόπισθεν της Γερμανίας

Πούτιν: Το σχόλιο σε γυναίκα δημοσιογράφο που θεωρήθηκε σεξιστικό

Λα Πάλμα: Ασταμάτητη η λάβα από το ηφαίστειο απειλεί σπίτια

ESPA BANNER