Κόσμος

O Αλεξάνταρ Βούτσιτς πρωθυπουργός της Σερβίας

βούτσιτς

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς προηγείται με 59,79% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα και με καταμετρημένο το 10,14% των ψήφων.
Ακολουθούν ο Σάσα Γιάνκοβιτς με 13,18%, ο Λούκα Μαξίμοβιτς με 8,35 %, ο Βουκ Γέρεμις με 5,24% και ο Βόισλαβ Σέσελ με 4,36%, μεταδίδει το πρακτορείο Τανιούγκ.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βούτσιτς, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων από τις δημοσκοπήσεις έξω από τις κάλπες (exit polls), οι Σέρβοι ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της πορείας προς την Ε.Ε., με την εκ παραλλήλου διατήρηση των στενών σχέσεων με τη Ρωσία και την Κίνα, όπως περιεχόταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

Κόσμος

Καμπανάκι από τον δήμαρχο Νέας Υόρκης: Τελειώνουν τα εμβόλια

νέα υόρκη κορωνοϊός

Δραματικό σήμα κινδύνου εκπέμπει ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι την Πέμπτη πιθανον να έχουν εξαντληθεί οι δόσεις του εμβολίου, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ακύρωση ραντεβού για εμβολιασμούς κατά του νέου κορωνοϊού.

«Δεν θα έχουμε τίποτα κυριολεκτικά να δώσουμε από την Παρασκευή», τόνισε ο Ντε Μπλάζιο.

«Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν λάβουμε περισσότερα εμβόλια, μια νέα προμήθεια, θα πρέπει να ακυρώσουμε ραντεβού και να μην κάνουμε πια πλάνα μετά την Πέμπτη», συνέχισε.

Η προειδοποίηση ήρθε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του δημάρχου για την πορεία του κορωνοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη χορηγήθηκαν 220.000 δόσεις, ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί 455.737 δόσεις εμβολίου.

Αυτή τη στιγμή, είναι διαθέσιμες 92.000 δόσεις, ωστόσο η επανατροφοδοσία κρίνεται απαραίτητη από τη στιγμή που κάθε δευτερόλεπτο εμβολιάζονται τρεις άνθρωποι στη Νέα Υόρκη.

Στόχος του Ντε Μπλάζιο, όπως είχε δηλώσει, ήταν να εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο πολίτες της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο.

Υπό τις συνθήκες της σφοδρής επέλασης κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι προτεραιότητά του θα αποτελέσει η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος, που σημαίνει χορήγηση δόσεων σε περισσότερους, πιο πολλά εμβολιαστικά κέντρα και προσθήκες γιατρών στη μάχη.

Επίσης, έχει τονίσει πως στις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας σχεδιάζει να χορηγηθούν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Προσπάθησε να ανάψει το τζάκι και κατέληξε στην Εντατική

Ηράκλειο: Το χαμόγελο του Γιάννη "έσβησε" για πάντα

Δολοφονία στην Κρήτη: Ο Νορβηγός, οι Αρχές της Εσθονίας και "το έγκλημα στη χώρα του"