Κόσμος

Νταβούτογλου: Η Τουρκία είναι απαραίτητη για την Ευρώπη

Νταβούτογλου

Την άποψη ότι η Τουρκία είναι απαραίτητη για την Ευρώπη και πως η Σύνοδος πρέπει να συζητήσει μεταξύ άλλων και την ένταξη της χώρας αυτής στην ΕΕ, εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Είμαι πίσω στις Βρυξέλλες για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ σε τρεις μήνες. Η σύνοδος κορυφής δείχνει πόσο απαραίτητη είναι η Τουρκία για την Ευρώπη και η Ευρώπη για την Τουρκία», είπε μπαίνοντας στο κτίριο του Συμβουλίου.

«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά μας. Ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις είναι η αλληλεγγύη. Άλλωστε η ήπειρος μας ανήκει σε όλους μας», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό: «Πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα, όχι μόνο την παράνομη μετανάστευση, αλλά το συνολικό μέλλον της ηπείρου μας το οποίο βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, όπου χρειαζόμαστε αλληλεγγύη μεταξύ μας. Είμαι χαρούμενος σήμερα διότι υπάρχει πολύ πιο έντονη συνειδητοποίηση των προκλήσεων αυτών μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών».

«Χθες είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μαρκ Ρούτε. Είμαστε όλοι συνάδελφοι και ηγέτες, που εργάζονται μαζί για το μέλλον της ηπείρου μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι προκλήσεις θα επιλυθούν μέσω της συνεργασίας μας. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ΕΕ», σημειώνει και καταλήγει: 

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ. Και σήμερα ελπίζω ότι αυτή η σύνοδος κορυφής δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην παράνομη μετανάστευση, αλλά και την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, η οποία θα είναι μια επιτυχία και ένα σημείο καμπής στις σχέσεις μας».

real.gr

Κόσμος

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας

Μακαριστός Αθανάσιος Γιέφτιτς - επίσκοπος Σερβικής Εκκλησίας

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Αθανάσιος Γιέφτιτς της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο μακαριστός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της πόλης Τρέμπινε στην Ερζεγοβίνη εισήχθη το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου, καθώς τον τελευταίο καιρό είχε παρουσιάσει σημάδια υπερβολικής κόπωσης, ενώ ασχολούνταν με εκδόσεις για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς και συγκεκριμένα με επιστολές του Αγίου οι οποίες θα δημοσιευθούν σύντομα.

Ο Αθανάσιος Γέφτιτς ήταν μεγάλη προσωπικότητα της Ορθοδοξίας με κύρος στον ορθόδοξο κόσμο, ιδιαιτέρως αγαπητός και σεβαστός όχι μόνο στην Σερβία αλλά σε όλες τις ορθόδοξες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Άγιο Δισκοπότηρο που κοινώνησε ο Κολοκοτρώνης πριν την άλωση της Τριπολιτσάς

Πάιατ για διερευνητικές επαφές: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Άγκυρας

Κορωνοϊός - Novartis: Υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου της CureVac