Κόσμος

Νεκροί από βομβαρδισμούς του Άσαντ στη Συρία

συρια

Τουλάχιστον 28 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη συριακή πόλη Ντούμα, κατόπιν σφοδρών βομβαρδισμών του καθεστώτος Άσαντ.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται και δύο παιδιά. Η πόλη Ντούμα θεωρείται προπύργιο των ανταρτών και βρίσκεται πολύ κοντά στη Δαμασκό.
Πάντως υπάρχουν φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού των τραυματιών, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων «SANA» μετέδωσε από την πλευρά του πως «τρομοκρατικές ομάδες εξαπέλυσαν πυρά όλμων εναντίον συνοικιών της Δαμασκού, σκοτώνοντας ένα παιδί και τραυματίζοντας τρία άτομα».

 

Κόσμος

Κυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη με την απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών

Κυπριακό

Την ειδική απεσταλμένη του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως της προετοιμασίας της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου, η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα, όπως αυτά τυγχάνουν διευθέτησης από τα Ηνωμένα Έθνη, σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει ότι στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα του ιδίου και της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει εποικοδομητικά και δημιουργικά στη διάσκεψη, εκφράζοντας την ευχή την ίδια θετική βούληση να επιδείξει και η τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τροχαίο - Γαύδος: Νεκρή η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο όχημα

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

Ηράκλειο: Εισέπνευσε φυτοφάρμακο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο