Κρήτη

Ρέθυμνο

Με επιτυχία ο διαγωνισμός ελληνικών προϊόντων στο Ρέθυμνο

διαγωνισμος ελληνικων προιοντων - ρεθυμνο

Ο 1ος διαγωνισμός που διεξάχθηκε στο Ρέθυμνο στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, έδωσε τα θετικότερα μηνύματα που μπορούσαν να λάβουν οι διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, αφού εκτός από τα βραβεία που δόθηκαν, κλείστηκαν και σημαντικές εμπορικές συμφωνίες για τους συμμετέχοντες. Έτσι αποφασίστηκε ο διαγωνισμός αυτός να γίνει ένας θεσμός, που θα επισκεφτεί όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά από όλους τους φορείς που δηλώσαν πως θα είναι παρόν και στους επόμενους διαγωνισμούς.

Το πρώτο βραβείο που προσέφερε η γνωστή εξαγωγική εταιρία ECONOMOTECHNIKI.LTD, το διεκδίκησε η Κρήτη με το θυμαρίσιο μέλι, και μέλι με ταχίνι, από την εταιρία SIMEL, Σαββιδάκης και ΣΙΑ Ο.Ε.

H εταιρία ECONOMOTECHNIKI, δραστηριοποιείται στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων από το 1986, και πελάτες της είναι τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής αλλά και ξένης αγοράς.
Τα προϊόντα όλα που παρουσιάστηκαν είχαν βασικό τους γνώρισμα την καινοτομία, και έτσι η κριτική επιτροπή, που την αποτελούσε: η κυρία Βέφα Αλεξιάδου, ο κύριος Παναγιώτης Ζαμάνης από την ολλανδική εταιρία « ORANGE GROVE», η κυρία Μαρία Παυλοπούλου από το Αμερικάνικο Επιμελητήριο, και ο κύριος Γιώργος Κουκουλιάτας πρόεδρος της ΕΣΕΤ (Ενωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου), δυσκολεύτηκε πολύ να δώσει τα αποτελέσματα, αφού όλα τα προϊόντα, θεωρήθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και είχαν μέλλον στην εξωστρέφεια, όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Άκρως δυναμική φαίνεται πως ξεκινάει η νέα σεζόν για τη Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού έπειτα από τη καινοτόμα κίνηση συνδιοργάνωσης με τη Περιφέρεια Κρήτης του κοινού διαγωνισμού αγροτικών μεταποιημένων και νωπών προϊόντων. Κατάφερε να διεκδικήσει δύο από το σύνολο των τεσσάρων βραβείων.

Τη δεύτερη διάκριση στη κατηγορία των μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων έλαβε ο ΑΣΟΠ Δράμας με το χυμό ροδιού και την μαρμελάδα, και το βραβείο το προσέφερε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Η έκπληξη όμως ήρθε στη κατηγορία των νωπών προϊόντων όπου το πρώτο τιμητικό βραβείο κέρδισε ο αγροτικός συνεταιρισμός Ξυλαγανής με την ομάδα του σκόρδου ξυλαγανής.
Φαίνεται πως η παρουσία της Κας. Βέφας Αλεξιάδου είχε καθοριστικό ρόλο, μιας και στην ομιλία της αναφέρθηκε στο σκόρδο της θράκης και κυρίως της Ξυλαγανής, όπου στο παρελθόν είχε θέση στο τραπέζι.

Το τρίτο βραβείο, που προσέφερε η « Πύλη Ελλάδας –Κίνας» το διεκδίκησε η εταιρία ESCARGOT DE CRETE, από την Κρήτη ,με το φιλεταρισμένο σαλιγκάρι, σε διάφορες γεύσεις, αλλά και με την καινοτόμα καλλυντική κρέμα ημέρας, «PANACEA 3» με έκκριμα σαλιγκαριού.

Κρήτη

Λασίθι

Σεισμός στο Ηράκλειο: Κλειστά τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο Γιάννης Στεφανάκης

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, ανακοινώνει την διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 28-9-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Κοινοτήτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) καθώς και του ΝΠΔΔ “Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου” λόγω εκτάκτων συνθηκών έπειτα από την εκδήλωση ισχυρού σεισμού 5,8 ρίχτερ και έντονων μετασεισμικών δονήσεων με επίκεντρο την περιοχή του όμορου και γειτονικού Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στα πλαίσια του σχεδίου “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ” της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός: Κλειστά μέχρι και την Τετάρτη τα σχολεία στο νομό Ηρακλείου

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στην ...τηλεκπαίδευση εν μέσω Εγκέλαδου

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

ESPA BANNER