Κόσμος

Λιοντάρι όρμησε σε αγοράκι που του είχε γυρισμένη την πλάτη (βίντεο)!

λιοντάρι

Σε ζωολογικό κήπο της Ιαπωνίας, η κάμερα κατέγραψε την συνάντηση ενός μικρού επισκέπτη με ένα αρσενικό λιοντάρι -με το δεύτερο να θυμάται την φύση του κυνηγού μόλις το παιδί τού γύρισε την πλάτη. 

Το λιοντάρι όρμησε στο παιδί όμως είχε ξεχάσει μία μικρή λεπτομέρεια...

Το περιστατικό συνέβη στο ζωολογικό κήπο Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο. Το λιοντάρι, που ζυγίζει σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο 185 κιλά, καθόταν στο χώρο του και παρατηρούσε τον μικρό ο οποίος γύρισε στην άλλη πλευρά. 

Γυρίζοντας την πλάτη του το παιδί, το λιοντάρι σηκώθηκε με φόρα και όρμησε προς το παιδί. Χτύπησε με δύναμη στο προστατευτικό τζάμι που χωρίζει τους επισκέπτες από τα ζώα.

Η εγκατάσταση με το τζάμι είναι πρόσφατη και το βίντεο επανέφερε τις επικρίσεις οργανώσεων για την προστασία των ζώων πως η πρακτική είναι τόσο επικίνδυνη όσο και βασανιστική για τα ζώα.

Πάντως, θεωρητικά, δεν αποκλείεται το λιοντάρι να ήθελε παίξει...

in.gr

Κόσμος

Κορωνοϊός – Pfizer: Δοκιμάζει χάπι για την πρόληψη της λοίμωξης

pfizer

Η αμερικανική Pfizer ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε δοκιμές πειραματικού αντι-ιικού φαρμάκου που χορηγείται από το στόμα για την πρόληψη της Covid-19 σε άτομα που έχουν εκτεθεί στον κοροναϊό.

Η ανάπτυξη αντι-ιικών φαρμάκων που θα μπορούν να χορηγηθούν ευρέως για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της Covid-19 είναι το νέο μεγάλο στοίχημα για τις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες όμως δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βρουν αποτελεσματικό χάπι.

Η κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ που ανακοίνωσε η Pfizer αφορά το πειραματικό φάρμακο PF-07321332, έναν αναστολέα πρωτεάσης που μπλοκάρει το ένζυμο το οποίο χρησιμοποιεί ο SARS-CoV-2 για να πολλαπλασιαστεί. Θα χορηγηθεί σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ριτοναβίρης, ενός παλαιότερου αντι-ιικού φαρμάκου που χρησιμοποιείται ευρέως σε συνδυαστικές θεραπείες για τον HIV.

Στη μελέτη θα συμμετάσχουν έως και 2.660 υγιείς εθελοντές 18 ετών και άνω, οι οποίοι ζουν στο ίδιο σπίτι με άτομα που έχουν διαγνωστεί με Covid-19.

Μια δεύτερη μελέτη θα εξετάσει το PF-07321332 σε μη νοσηλευόμενους ενήλικους ασθενείς με συμπωματική νόσο, αναφέρει το Reuters.

Μέχρι σήμερα, η μόνη αντι-ιική θεραπεία για την Covid-19 που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ είναι η ρεμντεσιβίρη της Gilead Sciences, η οποία όμως χορηγείται ενδοφλεβίως.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η αμερικανική Merck ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές του πειραματικού φαρμάκου μολνουπιραβίρης για την πρόληψη της Covid-19.

Η υποψήφια θεραπεία δοκιμάζεται επίσης σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς για να διαπιστωθεί αν μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός: 2.130 τα νέα κρούσματα - 323 οι διασωληνωμένοι, 47 θάνατοι

Κρήτη - Κορωνοϊός: 94 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ESPA BANNER