Κόσμος

Ισλαμικό Κράτος: Επόμενοι στόχοι Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη και Μόσχα

Ισλαμικό Κράτος

Οι απειλές του ISIS προς τον Δυτικό κόσμο συνεχίζονται και με νέο βίντεο από τζιχαντιστές στη Λιβύη, τονίζονται οι επόμενοι 3 στόχοι μετά το Παρίσι.

Στο βίντεο που φέρει τίτλο «Από την Μπάρκα στο Παρίσι», δύο άνδρες που κρατούν Καλάσνικοφ και έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους απειλούν την Δύση, λέγοντας πως το μακελειό στο Παρίσι ήταν μόνο αρχή και ακολουθούν η Ουάσινγκτον, η Νέα Υόρκη και η Μόσχα.

Ο ένας εκ των δύο απευθύνεται στην κάμερα μιλώντας αγγλικά και λέει «σε όσους δεν πιστεύουν ή κοιμούνται» να δουν τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους, αναφερόμενος στις φονικές επιθέσεις στη Γαλλία.

«Όλοι οι σταυροφόροι υποστηρίζετε ότι θέλετε να πολεμήσετε το ΙΚ ενώ αποτυγχάνετε να προστατεύσετε τα κράτη σας. Πώς θα μας εξοντώσετε; Η Γαλλία βγάζει τον στρατό στους δρόμους του Παρισιού αλλά δε θα ωφελήσει. Εμείς θα επιστρέψουμε όταν δεν το περιμένουν. Ο Αλλάχ θα πάρει εκδίκηση. Το αίμα θα κυλήσει. Το Παρίσι ήταν μόνο η αρχή. Αύριο θα είναι η σειρά της Ουάσινγκτον, της Νέας Υόρκης και της Μόσχας. Ρώσοι, μη νομίζετε ότι σας έχουμε ξεχάσει. Η ώρα σας έρχεται. Σας συμβουλεύω να κρατήσετε μακριά τα χέρια σας από εμάς. Διαφορετικά δε θα είστε ασφαλείς από τα όπλα μας, τις σφαίρες μας, τις εκρήξεις μας. Θα έρθουμε σε εσάς. Εσείς θέλετε την ασφάλειά σας τότε να πάρετε μακριά τα χέρια σας από εμάς. Μόνο έτσι θα μπορείτε να εξασφαλίσετε την ασφάλειά σας», λέει ο ένοπλος.

 

Κόσμος

Κορωνοϊός – ΕΜΑ: 325 περιστατικά θρομβώσεων παγκοσμίως μετά από χορήγηση εμβολίου

εμβολιο κορωνοϊού

Στα 325 ανέρχονται παγκοσμίως τα περιστατικά θρομβώσεων, που συνδυάζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, μετά από τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού,ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο Πίτερ Αρλέτ, επικεφαλής ανάλυσης δεδομένων του ΕΜΑ, δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί 287 περιστατικά που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, 8 με το αυτό της Johnson & Johnson, 25 με της Pfizer και 5 με της Moderna.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, μέχρι χθες το βράδυ 20:00 ώρα Ελλάδας έχουν χορηγηθεί τουλάχιστον 901.600.000 δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε τουλάχιστον 206 χώρες ή εδάφη.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: Στα 3.789 τα νέα κρούσματα - 87 θάνατοι - 847 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός - λύματα: Μεγάλη αύξηση σε Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 48 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική