Κόσμος

Η ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ πίσω από την επίθεση στις Φιλιππίνες

Φιλιππίνες

Η ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ πραγματοποίησε την επίθεση στο Νταβάο, την πόλη των Φιλιππίνων από την οποία κατάγεται ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων, δήλωσε σήμερα η δήμαρχος της πόλης.

«Το γραφείο του προέδρου έστειλε γραπτό μήνυμα για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για αντίποινα της Αμπού Σαγιάφ. Στο δημαρχείο, αντιμετωπίζουμε την υπόθεση αυτή ως αντίποινα της Αμπού Σαγιάφ», δήλωσε στο κανάλι CNN των Φιλιππίνων η Σάρα Ντουτέρτε, δήμαρχος του Νταβάο και κόρη του προέδρου των Φιλιππίνων.

Ο υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορενζάνα απέδωσε επίσης τη χθεσινοβραδινή επίθεση στην Αμπού Σαγιάφ, μια ισλαμιστική οργάνωση που έχει δηλώσει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
«Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη γι' αυτή την ενέργεια, όμως δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε πως διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, η οποία υπέστη πολλές απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες στο Τζόλο», δήλωσε ο Λορενζάνα.

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε έχει εξαπολύσει μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Αμπού Σαγιάφ. Τη Δευτέρα, δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την ισλαμιστική οργάνωση στο νησί Τζόλο, ένα από τα κύρια προπύργια της Αμπού Σαγιάφ, σε απόσταση 900 χλμ. από το Νταβάο.

 

Κόσμος

Ελπιδοφορος: Εξέφρασε ευγνωμοσύνη «για την εκτίμηση Μπάιντεν στην Ορθόδοξη Εκκλησία»

ελπιδοφόρος

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μοιράστηκε τις θερμές ευχές για το Πάσχα που απηύθυνε με δήλωσή του προς όλους τους φίλους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζόζεφ Μπάιντεν, με την Πρώτη Κυρία, Τζιλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τον χαιρετισμό του Αμερικανού Προέδρου ως ένα μήνυμα που αντανακλά την κοινή ελπίδα όλων των ανθρώπων για τον θρίαμβο του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Εξέφρασε, μάλιστα, την ευγνωμοσύνη του προς τον Τζόζεφ Μπάιντεν για τις αξίες της πίστης που ενστερνίζεται και για την εκτίμησή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη σύσταση των «Γερουσιαστών για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό», ανακοίνωσε ο Ελπιδοφόρος

Εμβόλια: Διχασμένοι οι ηγέτες της ΕΕ για την άρση της πατέντας

Σύνοδος Κορυφής: Πολωνία και Ουγγαρία αντιτάχθηκαν στη χρήση του όρου «ισότητα των φύλων»