Κόσμος

Το γλυπτό που δώρισε η Ελλάδα στην Κύπρο

υπεξ κυπρος

Tο έργο του γλύπτη, Βασίλη Καραμπίνη με τίτλο «Ελιά», δωρίζει το ελληνικό υπ. Εξωτερικών στο κυπριακό ΥΠΕΞ.

Το γλυπτό τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο της υπηρεσίας εθιμοτυπίας του υπουργείου της Μεγαλονήσου και τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν την Τετάρτη από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη και τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Αμανατίδη.

Αύριο το απόγευμα ο κ. Αμανατίδης θα απευθύνει χαιρετισμό στην 26η Συνεδρία, του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων - Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ - ΠΣΕΚΑ).

Μεθαύριο, ο Έλληνας υφυπουργός θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, τον επίτροπο προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτη Φωτίου και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Κόσμος

ΕΜΑ: Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα σε θερμοκρασίες ψυγείου

pfizer εμβόλιο

Μέχρι ένα μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer/BioNtech που έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες).

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

ειδησεις σημερα

Ταξίδι με πλοίο - Δήλωση Υγείας: Το απαραίτητο έγγραφο για κάθε επιβάτη

Self-test: Με χειρόγραφη βεβαίωση στα σχολεία,αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα

Κορωνοϊός- Βρετανία: Να μπει και η Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα, ζητάει ο επικεφαλής του Χίθροου